
Recept categorie: Bereidingstijd
762 recepten


Scampi diabolique

Lamsköfte

Gevuld witloof

Visbriwat (Marokkaanse filodriehoekjes met vis)

Tunesische tajine

Blini’s met bloemkoolcrème en chimichurri

Frieten van schorseneren met dip

Som tam of papajasalade

Lemon Drizzle Cake

Gepofte aardappels met spek, zure room + kaas

Viral krokante aardappelsalade

Patatas bravas

Green beef curry

Aubergine-ragù

Kipgehaktballetjes banh mi met zoete chili

Tiramisu met limoncello

Snackbrownie

Kip parma met balsamicotomaten

Witloofrolletjes

Dahl met geroosterde pompoen en mangochutney

Mi gan juan bing of rolcake met mandarijn

Vitello tonnato

Rillette van sardines

Witte bonen in een kruidige tomatensaus met feta

Smeuïge browniekoekjes

Parmezaanpuree met gepocheerd ei, paddenstoelen en salie-botersaus

Tex mex ovenschotel

Focaccia met vijgen, tijm en sjalot

Zweedse balletjes

Feestelijke salade met kool en clementines

Groene eieren met halloumi en kruiden

Worstenbroodje

Rijstpap brûlée met kersen en sumak

Parmentier van gevulde kalkoen (of hoe je restjes kalkoen verwerkt)

Risotto met cantharellen en truffel

Peren-tarte tatin met amaretto en vanille-mascarponecrème

Gekruide brioche met zure room en zeewier-eitjes

Tortellini van kip met beurre blanc & champignons

Geroosterde bloemkool met dukkah & granaatappelpitten

Gnoc’ & cheese

Krokante aubergine-schnitzel

Heerlijke tomatensoep (met kaasbroodjes om te doppen)

Snelle, simpele pizza’s (met je favoriete toppings)

Broodjes visstick (met zoete-aardappelfrietjes)

Visstoof

Strata gevuld met spinazie en tomaat

Sloppy Joes

Coq au vin blanc

Geroosterde wortelen met citroenricotta en miso-vinaigrette

Parelcouscoussoep met parmezaan en dille

Indiase curry met krokante hoevekip en gegrilde bloemkool

Pestolasagne met butternut en champignon

Pad krapow met aubergine, sperziebonen en tofoe

Gouden laksa

Herfstige cake met pruimen

Gebakken groene groenten met krokante rijst en soja-gemberdressing

Gemarmerde omelet met nam pla

Ovenschotel met venkel, prei en gorgonzola

Gevulde tomaat

Waterzooi ‘Sammie style’ (met BBQ-worst, gerookt spek en kippenbillen)

Pindakaascurry met bloemkool en kikkererwten

Zeebaars van de bakplaat met venkel, aardappel & chilivlokken

Eton Mess-toren

Bloemkool met beurre noisette, polenta & sint-jakobsschelpen

Tataki van rund

Kokos-misosoep

Geroosterde kip met venkel en sinaasappel

Zalm in een romige tomatensaus met verse kruiden

Snelle tarte tatin met havermout

Boerkes natuur, met noten, rozijnen of krenten (vegan)

Orzotto met pompoen en burrata

Halloumikoekjes met chili-honingsaus

Megamakkelijk maisbrood

Blikvanger visburgertjes

Geniale sticky toffee pudding

Hartige gruyèrewafels met gekaramelliseerde ui

Romige rigatoni uit de herfst

Risotto – Belgische mossel – sambal – kappers en oude Parmezaanse kaas

Krokante aardappels met dadels en verse kruiden

Peersalade met witlof, roodlof en gorgonzola

Garnalencocktailsalade met avocado

Classic negroni

Hartige tomatentaart met venkelzaadolie

Pastrami sandwich

Mango soft serve met tajín en olijfolie

Mexicaanse tortilla’s

Italiaans broodje met verse vijgen

Spaghetti carbonara met courgette en knoflook

Pasta alla Norma

Salade marocaine

Oranges de Berkane met kruiden en pistachenoten

Balletjes in witte saus 2.0

Flatbread met burrata

Salade van ingemaakte groenten en gehaktballetjes met sojaglazuur

Kiptaco’s, mango + avocado met limoencrema

Provençaalse halloumi of kabeljauw

Bloemkool met paprikadip en kruidige dressing

Gevulde puntpaprika’s

Paella op de BBQ

Gegrilde garnalensalade met meloen en feta

Hartige fruitsalade

Zomerse couscous

Frozen shaved perzik met mascarponemousse

Brodetto all’Anconetana

Insalata di polpo

BLT met porchetta

Mexicaanse tortillaschotel

Mosselen, ‘nduja, vierge tomaat en basilicum, parmigiano

Thaise noedelsalade, mosselen, chili, cashewnoot

Mosselen carbonara

Mosselen koken volgens recept van Sergio Herman

Katernoedels met smeuïge pinda-sojasaus

Salade van kersen en pistachenoten met een vinaigrette van geschroeide lente-ui

Hoevekip in twee bereidingen

Elixir d’Anvers Sour

Gegrilde steenvruchten met rozemarijn en rozensiroop

Gegrilde watermeloen en garnalen met feta en chilipeper

Hele, geblakerde aubergine met eidooier, tahin en chilisaus

Paddenstoelenburger

Smashburger

Visburger

Pizza bianco met groene asperge en burrata

Groene asperges met ricotta en look

Orzo uit één pan met bimi en burrata

Gegrilde zalmfilet met koriander-muntsalsa en coleslaw

Zeebrasem van de grill met kappertjesboter

Smashed cheeseburger met rode miso-sriracha-aioli

Zomerse noedelsalade met gembervinaigrette

Cheesy ovenschotel met witte bonen en tomaten

Salade van parelcouscous met geroosterde bloemkool

Courgettesoep met kervelpesto

Pita met geroosterde groenten en groene tahinidressing

Latke met zure room en zeewierkaviaar

Courgettetaart

Blini’s met kruidenroomkaas en foreleitjes

Bladerdeeghapjes met geitenkaas en walnoten

Bloemkoolmousse met krokante serranoham

Geroosterde bieten met gekaramelliseerde noten

Kleverige aubergines met dadels en tahin

Rijstroerbak met rode curry en omelet

Kleverige garnalen met honing

Bruschetta met opgeklopte geitenkaas, meloen en ham

Gehaktballetjes in tomatensaus met Parmezaan-pistachecrumble

Quiche met erwtjes, courgette en geitenkaas

Boterbonen met zongedroogde tomaten en zure room

Cheesecake met feta, basilicum & aardbeien in een glaasje

Gekruide bladerdeegbootjes met lamsgehakt

Ravioli met daslook en paddenstoelen

Lahmacun (Turkse pizza)

Boterige gesmoorde groene groenten

Pappardelle met sticky sjalotten

Pompoencecina met kappertjes-limoenchutney

Pesto eggs met feta

Breakfast quesadilla’s

Snelle Indiase peulvruchten-dahl met spinazie

Sticky tofu

Geroosterde mergpijp met gremolata

Barigoule

Artisjok

Pulled mushrooms

Tofuomelet

Toast met broccolispread en gekookt eitje

Broodje Bologna

Halloumi bake met tomatensaus

Falafelmacaron

Knapperige taco’s met zwarte bonen en gegrilde paprika

Groene shakshuka met sucuk

Snelle harira

Kipsaté met cashewnoten, broccoli en noedels

Wonton-noedelsoep uit de vriezer

Snelle sobasalade

Geroosterde pompoen met cashewcrème en knapperige kappertjes

Koreaanse stoofpot met kimchi en zijden tofu

Gnocchi met spinazie en pesto

Kabeljauw met kruidenkorst

Scampi in curry met paksoi

Tagliatelle met zalm en kruidenkaas

Groente-mihoensalade

Hartige havermoutpap met prei, champignons en miso

Spaanse knolseldertortilla met geroosterde paprikasaus

Verse tortelloni cacio e pepe met krokante salie

Thaise kokossoep met citroengras en shiitakes

Tomaten-auberginedip

Kaneelbroodjes – Kanelbullar

Zweedse hotdogs – Korv med bröd

Zweedse kipkerrie – Flygande Jacob

Moelleux

Bloemkoolmacaroni met gochujang

Pakistaanse biryani met kikkererwten

Kip tikka masala

Mexicaanse vissoep

Chinese roerbak met tomaten en eieren

Juicy mocktail met kombucha

Tajine met kikkererwten en gedroogde vijg

Kalkoenballetjes met pastinaakpuree

Pastasoep

Aardappelgratin met za’atarpesto en sumak-uitjes

Korean style loaded nacho’s

Apfelstrudel met gekaramelliseerd witlof

Chocolademousse met mandarijnsiroop en zeezout

Taart met rozemarijn, olijfolie en sinaasappel

Moussaka

Sidecar

Schelpen à la Taiwan

Whiskey sour

Vistaart met zuurdesemkorst

Spaghetti met diepgroene palmkoolsaus

-18°C Dry Martini cocktail

Dikke speculaas

Gratin dauphinois met bospaddenstoelen en prei

Feestelijke citroencake met ahornboter

Ramen met paddenstoelenmix

Ramen met gefrituurde tofu

Ramen met gelakte zalm & komkommer

Tiramisu met Hasseltse speculaas

Thaise pompoencurry met noedels en gerookte tofu

Pasta uit de oven met harissa bolognese

Fondue van vier kazen en crumble van Grisonvlees

Filet americain

Vispannetje

Stoofvlees met Duvel en frietjes

Crispy aubergineburger met frisse komkommersalade en sambal-mayo

Crumble van bessen en bruine boter uit de oven

Gebakken gnocchi met butternut, boter en salie

Ovenfrieten met tahinyoghurt en rokerig-zoete noten

Parelrisotto met coquilles, gebrande prei en boudinkruim

Kruidige maqluba met tomaten en tahini

Pittige miso-noedelsoep

Preipasta met glanzende misoroomsaus

Deegnestjes met gepocheerde peren, feta en saffraancrème

Gepofte knoflook

Romige gepofte-knoflookpasta met oregano-olie

Duif | amarenakersen | cognac | pistaches | radicchio (Piccione con amarena)

Pasta | sardines | rozijnen | wilde venkel | marsala (Pasta alla sarde)

Vegan lasagna

Salade met gebakken ei (yum khai dao)

Kurkuma-eieren met tamarinde en sjalotten

Caesarsalade met bloemkoolroosjes

Geroosterde wortelsoep met plantaardige gehaktballetjes en venkelslaatje

Fatteh met kikkererwten en kruiden

Mexicaanse traybake met zoete-aardappelwedges, cheddar en fris sausje van Sandra Bekkari

Groentenoedels met kalkoen, pindasaus en gepofte tomaatjes van Sandra Bekkari

Chocolademugcake met pindakaas van Sandra Bekkari

Kruidige shoarma van oesterzwam met tahinisaus en gemarineerde rode ui

Krokant broodje gehakt

Jelle’s supernoedels

Gehaktbrood met boontjes en aardappelen van Jeroen Meus

Chili crisp eitje met rijst en lente-ui

Spinazie- en chermoulataart

Forel in zoutdeeg

Smeltkaasje met ui en preiloof

Gepofte zoete aardappel met nacho’s en dip

Omgekeerde peren & walnoottaart

Sardine puttanesca

Kipgehaktballetjes met ricotta in bouillon en orzo, crème fraîche & dille

Koreaanse groentepannenkoek

Koekjes met haver en tahini

Geroosterde druiven met gekaramelliseerde wijn en yoghurtijs

Knapperige krieltjes met paprika-tomatensausje

Koreaanse aubergines met lente-uitjes & sesamrijst

Orzo met tomaat-lauriersaus

Griekse gevulde puntpaprika met getakaas

Smeuïge pasta met courgette en venkel

Gebakken heilbot met gekruide kikkererwten en kruidensalade

Vesper Martini

Espresso Martini

Pornstar Martini

Martini: Tuxedo n°2

Lamsgehakt met tomaten van Pascale Naessens

Zeebaars in de oven van Pascale Naessens

Lasagne met courgette van Pascale Naessens

Gepofte aardappelblini met ‘gravad lax’ van Atlantische zalm met chartreuse en verse kruiden

Irish Mór oester – geitenkaas – basilicum – venkel

Coquille – bloemkool – kaviaar – ajo blanco

Gemarineerde hamachi – zwarte quinoa – cannelloni met zeesla

Zeeuwse mosselen – tijm – witbier

Gekonfijte roggevleugel met paprika en kappertjes

Zomerse paella

Pladijs – broccoli bbq – beurre blanc miso

Paling in ’t geel

Gebrande rode mul – gepekelde venkel – jus van langoustine

‘No-waste’-broccoli panna cotta

Schelvis, scheermes en groene asperge

Tarte Tomaat

Abrikozentaart met pistachefrangipane

Fondant aardappel – saus van gepofte look – venkel en sesam

Mie goreng gochujang met aubergine

Soto a gogo (noedelsoepje in 15 minuten!)

Gegrilde spitskoolsteaks in decadente umamibotersaus

Viskofta in tomaat- en kardemomsaus

Tomaat-watermeloensalade met halloumi

Zomerse groentenstoofpot – Ciambotta

Tomaten- en olijventaartjes – Pomodoro torte

Pittige inktvissalade – Piccante insalate di calamari

Reeragout met gegratineerde aardappelpuree

Heekfilet met ipa

Kokkels met geuze

Gemarineerde inktvis

Waldorfpastasalade

Oester natuur

Saus voor bij de kalkoen

Linzensalade

Kip met zwartebonensaus

Krokante courgettebloemen gevuld met geitenkaas

Tex-mex-taco’s

Witte asperges met erwtencrème en dragonboter

Tomaat-bonendip met daslooksaus

Zoeteaardappelrösti met gochujang en shimeji

Gegrilde tomaten en uien met feta, harissa en pijnboompitten

Gestoomde teriyaki-aubergine met sushirijst

Aubergine, lam en yoghurt in de oven

Bladerdeegtaart met wortelen, feta en dukkah

Sponscake met chocolade en warme vijgen

Zoetzure wontonsoep

Gepimpte ravioli met asperges

Garnalenbolognese

Cake met bosbessen, amandelen en citroen

Springrolls met Thaise omelet

Pasta met aubergine, ansjovisbroodkruim en kappertjes

1-2-3 ijs

Watermeloen-limoenade
