Ga naar de inhoud
CAMPERFOOD 2 24-11 porchetta 208023 kopie
Bram Debaenst

BLT met porchetta

Door Els Sirejacob

Reizen met de camper is dé manier om de lokale keuken van je vakantieplek te ontdekken. Els Sirejacob en Bram Debaenst gingen kamperen in Italië en brachten een boek vol recepten mee terug: ‘Camperfood & fijne plekken – Italië’.

“Onze liefde voor porchetta is groot (en we bedoelen écht groot), en de beste porchetta ooit proefden we in Le Marche: perfect krokant aan de buitenkant, boterzacht binnenin, en met de juiste kruiding. We proefden die hemelse porchetta heel toevallig, gewoon on the road, in wat je een porchetta-wegrestaurant zou kunnen noemen: een kleine zaak met meterslange koeltogen, enkele krukjes aan de bar en een grote porchetta onder aluminiumfolie. Klanten kwamen er met hun ovenschaal aanschuiven voor porchetta zoals we in België een braadkip halen in het weekend. Ben je in Le Marche, stop dan zéker aan zo’n foodtruck of wegtaverne, neem een schaal uit je camper en haal een flinke portie porchetta. Geloof ons: je zal er niet van kunnen afblijven.

“In Le Marche eten de Italianen hun porchetta tussen een broodje met chilisaus – want ook chili is een streekproduct. Een goddelijke combinatie, zo blijkt: zo simpel, zo lekker. Deze BLT met porchetta in plaats van bacon is dan ook de ideale camperlunch.”

 

Uit: Camperfood & fijne plekken – Italië, Els Sirejacob & Bram Debaenst, uitgegeven bij Luster, mei 2023, 240 p., 29,95 euro. Te koop in de webshop van Luster.