Ga naar de inhoud

Chocolademousse met zijden tofu

© Amber Vanbossel

Shakes, repen, drankjes en potjes kwark met koekjessmaak: supermarkten liggen vol van snacks met extra proteïne. De marketingmachine draait op volle toeren, want proteïne is hot. En niet helemaal onterecht. Eiwitten zijn essentieel voor spieropbouw en -herstel en houden je langer verzadigd dan koolhydraten en vetten. Maar genoeg proteïne binnenkrijgen kan ook zonder ultrabewerkte en dure producten.

Enter: tofu. Een uitzonderlijke plantaardige eiwitbron en een ongelooflijk veelzijdig ingrediënt. Het zorgt voor een romige, lichte textuur zonder toegevoegde room of boter. Tofu heeft van zichzelf weinig smaak, waardoor je het makkelijk ongemerkt in je dagelijkse maaltijden kunt verwerken. Mix het door smoothies en pastasauzen, blend het tot een romige vinaigrette, of – jawel – maak er chocolademousse mee.

Met slechts drie ingrediënten – pure chocolade, zijden tofu en een vleugje zoetstof – creëer je in een paar minuten een zijde­zachte proteïneboost die in niets aan een gymsnack doet denken. Deze versie bevat minder verzadigde vetten, geen zuivel en – dankzij de tofu – dubbel zoveel eiwitten per portie. Ideaal voor sporters, perfect voor wie lactosevrij eet en gewoon een waanzinnig makkelijke manier om jezelf op iets lekkers te trakteren.

Maak het geheel af met een snuifje fleur de sel, eventueel vers fruit zoals frambozen en een scheutje extra-vierge-olijfolie. Vertrouw me maar.