Gemarmerde omelet met nam pla
Door Meera Sodha
Enkele minuten nadat ik in Bangkok was geland, nam ik een tuktuk veertig minuten de stad uit naar een buurtrestaurantje, Baan Pee Lek geheten, waar ik terstond verliefd werd, niet op een man maar op een omelet.
Hij was waar de meeste eieren alleen maar van kunnen dromen: wit met goud gemarmerd en lekker wiebelig in het midden. Het was mijn favoriete maaltijd van die reis. Zo eenvoudig als dit gerecht is, voor mij is het het kloppende hart van dit boek. Het is makkelijk, gezond en echt verrukkelijk. De nam pla geeft de omelet nog iets extra’s, waardoor hij ook makkelijker met rijst kan worden gemengd en een volledige maaltijd kan worden.
Voorbereiden: 5 min / Bereiden: 12 min
Uit: Bij Meera aan tafel. 120 inspirerende, vega(n) recepten voor het avondeten, Meera Sodha, Fontaine Uitgevers, 336 p., 34,99 euro, oktober 2024