Ga naar de inhoud
Amber Vanbossel

Halloumi­koekjes met chili-honing­saus

Door Louise De Brabandere

Hoe leer je aanvoelen of iets perfect in balans is? Door voort­durend te proeven, bij te sturen en opnieuw te proeven. Als een gerecht te zuur is, voeg dan een beetje zoetheid toe om het te verzachten. Als een gerecht te rijk of te zwaar aanvoelt, voeg dan wat zuur toe om het evenwicht te herstellen. Smaakt iets flauw, dan heb je zout nodig om de andere smaken te versterken. Zoals bij alles waarin je echt goed wilt worden geldt: oefening baart kunst. Oefenen doe je met deze halloumikoekjes met chili-honingsaus. De hoeveelheden in het recept zijn een leidraad, laat vooral je smaakpapillen het werk doen en zoek de perfecte balans tussen zoet (honing, mais, zoete aardappel, ras el hanout), zuur (limoensap), zout (halloumi, zout), bitter (subtiel in chili, knoflook en ras el hanout) en hartig (halloumi).