Ga naar de inhoud
Le_Pristine_Limoncello_©dirkalexanderphotography_02
Dirk Alexander Photography

Wist je dat zelf limoncello maken helemaal niet moeilijk is? En dat je hier geen citroensap voor gebruikt, maar enkel de schil van de citroenen?

Wie op vakantie trekt naar Zuid-Italië: neem als souvenir wat Amalfi-citroenen mee, en ga thuis aan de slag. Gianluca Vetrugno, chef bij het Antwerpse restaurant Le Pristine, deelt hier het recept van zijn Napolitaanse schoonmoeder. Limoncello is afkomstig uit de streek rond Sorrento, niet ver van Napels. Rond 1900 begonnen boeren daar limoncello te maken om hun overtollige citroenen te verwerken.

De Italianen hadden trouwens de gewoonte om na de koffie limoncello te serveren, vaak in dezelfde kopjes. Zo werden de koffiearoma’s vermengd met de koude limoncello. Daardoor geïnspireerd werd de cocktail Caffoncello gecreëerd, een cocktail die de smaken van koffie en limoncello combineert, en die geserveerd wordt bij Le Pristine Café.