Ga naar de inhoud

Provençaalse halloumi of kabeljauw

Provençaalse halloumi
© Dan Jones

Hoewel meer dan dertig procent van de Vlaamse keukens bevolkt worden door singles, worden de meeste recepten nog altijd gemaakt voor vier personen. Daar wilde Eleanor Wilkinson iets aan doen. Ze maakte een receptenboek waarin ook de solokok zijn gading vindt.

Vanzelfsprekend wil je voor één bordje geen uur in de keuken staan, of vier pannen afwassen. Daarom zijn alle gerechten uit Eén pan, één portie ook eenpansgerechten.  Zo hoef je geen hele week hetzelfde gerecht te eten. Bovendien geeft de auteur ook telkens tips om de restjes van je ingrediënten te verwerken in een ander gerecht.

Over dit gerecht met halloumi of kabeljauw vertelt de auteur in de inleiding: “Ik ben grote fan van zoutige kappertjes en olijven en de diepe smaak en pit die ze aan gerechten als deze geven. Ik gebruik hier kabeljauw (of andere stevige witte vis) of halloumi, waarmee je een lekkere vegetarische variant krijgt. Het is hoe dan ook essentieel dit op te dienen met lekker veel knapperig brood om de saus mee op te deppen.”

 

Uit: Eén pan, één portie, Eleanor Wilkinson, uitgegeven bij Fontaine, 224 p., 24,99 euro, augustus 2024