Ga naar de inhoud
Last Minute Dinners - Good Cook - Zeebaars van de bakplaat met venkel, aardappel & chilivlokken
Lisa Linder

Zeebaars van de bakplaat met venkel, aardappel & chilivlokken

Door Frankie Unsworth

Door dit recept waan ik me op een Grieks eiland. Door een vis in zijn geheel te serveren, hoef je zelf het meeste niet te doen als je het fileren aan je gasten overlaat. Dit is een recept voor 2 personen, maar je kunt het gemakkelijk aanpassen naar 4 personen door de hoeveelheden te verdubbelen en een tweede bakplaat te gebruiken.

Vrienden uitnodigen voor een etentje en ervoor zorgen dat je niet afgepeigerd bij het aperitief verschijnt: we weten allemaal dat zoiets een uitdaging is. Frankie Unsworth gelooft nochtans dat het kan. In haar nieuwe boek ‘Last Minute Dinners’ serveert ze tal van ideeën en recepten voor spontane etentjes. Drankjes, knabbels, eenpansgerechten maar even goed ‘ietwat chiquer’. Ideaal voor een gezellige herfstavond in goed gezelschap.

voorbereiden: 15 minuten – bereiden: 25 minuten

 

Uit: Laste Minute Dinners. Koken zonder stress voor vrienden en familie, Frankie Unsworth, Good Cook, 208 p., september 2024, 27,50 euro.