Ga naar de inhoud
Janne Gooiker

Café Service

Antwerpen

Informatie

Stanleystraat 1,
Antwerpen
Bezoek website

Toen Café Stanny eind vorig jaar de deuren sloot, was dat best wel een domper voor veel vaste klanten. Maar kijk, goed vijf maanden later wordt er opnieuw gedronken en gekookt in het café vlak bij station Antwerpen-Berchem.

Het jonge koppel Daan Gooiker en Tessa Kersten toverde het pand om tot een sobere maar mooie en lichte Franse bistro, met donker cafémeubilair, houten lambrisering, antieke tegeltjes, en bollampen aan het plafond. Als aan de overkant een trein passeert, flitst de avondzon even binnen.

Op het terras voor de deur en aan de toog drinken mensen een glas. Hoewel het nog vroeg op de avond is, loopt het hier helemaal vol. En dat terwijl Café Service nog maar twee weken open is. Veel jong volk hier, best wat lawaai, maar de drukte is gezellig.

Daan is gepassioneerd door natuurwijnen en heeft een mooi assortiment op de kaart. Voor bieren, groenten en vlees kiezen Daan en Tessa voor lokale leveranciers.

Op de kaart vinden we een reeks vernieuwende bistrogerechtjes, om te delen, of niet. Uit de hapjes selecteren we twee brandadekroketjes (5 euro per stuk). Gevuld met een dampende mengeling van aardappel en vis, en gecombineerd met een forse toef garnalenmayo en wat kruidenolie is dit een mooie starter.

Van de bordjes die op tafel komen, spat de kleur zo af. Frisgroen overheerst bij de makreel met sugarsnaps en rucolamayo (14 euro). De boterzachte, licht gegaarde makreel contrasteert mooi met de knapperige peultjes. De toast kippenlever (12,50 euro) ligt mooi vol met een crème van kip, en wordt verrassend gecombineerd met kappertjes en rozijnen. Klein minpuntje: de brioche is koud geworden en daardoor wat taai. Maar de vers gedopte erwten (13 euro) maken alles goed. Ze kunnen de pittige ‘nduja wel hebben, en kleine stukjes ansjovis voegen nog wat umami toe. Met het heerlijke zuurdesembrood (4,50 euro) vegen we het bordje helemaal leeg. Jammer, geen plaats meer voor de huisgemaakte pasta, of het dessert.

Café Service is een fijn adres, met creatieve gerechten, en ruime porties voor zachte prijzen.

 

Info

Open van woensdag tot en met zaterdag.

De rekening

Ik betaalde 72 euro voor brood & boter, 2 kroketten, en 3 bordjes om te delen. We dronken water (4 euro per persoon) en niet-alcoholisch bier (5,50 euro).

 

Onze score

Prijs/kwaliteit ****

Eten ****

Bediening ****

Atmosfeer ****

 

Door Marian Kin