Ga naar de inhoud
rv

Quatre Vins

Brugge

Informatie

Philipstockstraat 8,
Brugge
Routebeschrijving Bezoek website

Toen de Michelingids dit voorjaar zijn nieuwe selectie voorstelde, werden drie Vlaamse restaurants bekroond met een Bib Gourmand voor hun geweldige prijs-kwaliteitverhouding. Quatre Vins in Brugge was er een van. Dát willen we proeven, en dus belanden we op een mooie avond op het ruime, ingesloten terras.

Quatre Vins ligt bij wijze van spreken in de schaduw van het Belfort. Tussen olijfbomen en lichtgroen geschilderde muren ontdekken we een sympathieke plek. Vrolijke reggae speelt uit de boxen, het team ontvangt ons hartelijk.

Al vier jaar serveert het jonge koppel Olivier en Maxinne hier een wereldkeuken in de vorm van kleine gerechten om te delen. Olivier is gepassioneerd door biodynamische en natuurwijnen, en dat vertaalt zich in het glas. Ook bij de biertjes zien we veel funky namen op de kaart.

Quatre Vins werkt met een menuformule, wat soms dwingend kan zijn. Niet hier: ze veroveren meteen ons hart: we kunnen zelf ons menu samen-
stellen. De vraag die nog rest, is het aantal gangen: 3 (kleine lunch, 27 euro), 4 (gezellige lunch, 36 euro), 5 (uitgebreide lunch of klein diner, 45 euro), 6 (full experience, 54 euro) of 7 (voor de bourgondiërs onder ons, 63 euro).

We gaan voor de full experience, en hongerig als we zijn laten we ons verleiden door een extra appetizer ‘en attendant’. De zoete aardappelfrietjes met pinda en sriracha (10 euro) scoren op alle vlakken (crunchy, sauzig, zout en zoet) terwijl we van de orange wine (10,50 euro) en cider (10 euro) nippen.

De zomer, die bijna voorbij is, presenteert zich in de tartaar van tonijn. Een perfecte combinatie, waarbij de feta voor romigheid zorgt, de watermeloen de frisse toets voorziet en pistache de krokante textuur. Na een bordje rundstartaar met artisjok beseffen we dat we op een goed adres zitten, maar ook dat onze ogen weer groter waren dan onze maag. Maxinne begrijpt dat meteen en snelt naar de keuken om te vragen of we een gerechtje mogen skippen. Vriendelijk maar kordaat zorgt ze dat alles vlot verloopt, en ze weet bij elke tafel wat er speelt.

We genieten nog van courgette met burrata, gevolgd door krokante pizzaatjes met verse vijg en gorgonzola. Ook de pulpo met aioli en aardappelpuree gaat verder op hetzelfde elan: pittige smaken uit de wereld met vooral mediterrane en oosterse invloeden. De mooi afgewerkte bordjes, de toffe creaties, de vriendelijke prijzen en de ongedwongen sfeer: alles zit hier snor. Een heerlijk adres.

 

De rekening

Ik betaalde 169,50 euro voor twee vijfgangenmenu’s, een extra appetizer, twee aperitieven, twee glazen wijn en water.

 

Onze score

Prijs/kwaliteit *****

Eten ****

Bediening *****

Atmosfeer ****

 

Bezocht door Marian Kin