Gepofte aardappelblini met ‘gravad lax’ van Atlantische zalm met chartreuse en verse kruiden
Door Sam Verstuyf
Koken met De Morgen werkt nauw samen met Jong Keukengeweld, hét collectief van de beste jonge chefs van Vlaanderen en Brussel. De chef van August Wijnbar, Sam Verstuyf, deelt een van zijn recepten en vertelt waarom hij voor dat recept koos:
“We serveren in August Wijnbar altijd tal van one-bites bij het aperitief die allemaal in één keer op tafel worden geplaatst. Zo krijgt de gast meteen een ‘sharing’-gevoel, wat leuk is om de avond te starten en samen smaken te ontdekken. “Deze ‘one-bites’ zijn toegankelijke smaken die iedereen wel zal kennen, maar hier proberen we er toch nog een eigen August-gevoel aan te geven, door er gefermenteerde witte asperge en een honing-abrikozengel aan toe te voegen. Het is voor ons belangrijk om herkenbare smaken te serveren waar we toch onze eigen touch aan proberen te geven.”