Taart kalitsounia
Door
Marcelo Ballardin
& Eric Ivanidis
Het Gentse restaurant DOOR73 staat garant voor een kosmopolitische keuken. Chef Eric Ivanidis combineert er zijn Griekse roots met invloeden uit de Aziatische en Zuid-Amerikaanse keuken. DOOR73 is het tweede restaurant van Marcelo Ballardin, die in dezelfde buurt in Gent zijn sterrenrestaurant OAK heeft. Het duo publiceerde zopas een boek over de keuken van DOOR73, onder dezelfde naam.
Dit recept voor taart kalitsounia is een van de mooie onderdelen uit het boek. In het boek lezen we hierover: “Deze kalitsounia-taart is een ode aan mijn roots. Via dit nostalgische recept wil ik er mede voor zorgen dat dit recept nooit verloren gaat. Volgens de traditie gebruik je specifieke mizithra-kaas. Als kleine jongen was een hap van deze knapperige taart een heerlijk tussendoortje. De crèmevulling bepaal je zelf: kaas, spinazie… Persoonlijk heb ik een zwak voor het zoetzure smakenpalet van deze geiten- en schapenkaas met honing. ”
Uit: DOOR73, Eric Ivanidis & Marcelo Ballardin, Lannoo, december 2023