Gegrilde garnalensalade met meloen en feta
Door Melissa Clark - The New York Times
Een goeie strategie om van bijna elke zomerse salade een stevige maaltijd te maken, is om er snel wat gegrilde of gebraden garnalen overheen te gooien. Dit werkt met tomaten en mozzarella, en het werkt met komkommers en uien. Maar het is vooral heerlijk met meloen en feta in dit snelle, doordeweekse recept.
Als ik garnalen kook, zijn ze vaak de zoetste, zachtste elementen op het bord, aangescherpt door knoflook en citroen. Maar hier, naast de meloen, smaken ze hartiger, hun zilte sappigheid en wat charme van de grill vormen een contrast met de sappige blokjes meloen (elke soort is goed: watermeloen, cantaloupe, honingmeloen of een combinatie voor een meer kleurrijke salade).
Stukjes romige, prikkelende feta verlevendigen het geheel. Nog een tip voor het gebruik van feta: proef hem direct uit de verpakking; als hij te zout en intens is, laat hem dan een uur of twee weken in wat vers water. Dat maakt het echt zachter.
Er zijn niet veel andere ingrediënten nodig, alleen wat chili voor pit, de geraspte schil en het sap van een paar geurende limoenen voor de zuurgraad en wat geroosterde koriander voor de knapperigheid. Het is een eenvoudige maar krachtige mix.
© 2024 The New York Times Company