Ga naar de inhoud
Terug naar overzicht
Zoete aardappel nacho
Kris Jacobs

Gepofte zoete aardappel met nacho’s en dip

Door Nick van Hoof en Kevin Kegeleers

Outdoor-koken kan ook als het buiten géén 30 graden is. Dat bewijzen Kevin Kegeleers en Nick van Hoof van Zouterover in hun kookboek Puur BBQ. Het tweetal gebruikt weinig ingrediënten en laat het aan het vuur om de belangrijkste smaakmaker te zijn.

Over dit recept zegt het duo: “Wij houden van een goede bak nacho’s met gesmolten kaas en een lekkere salsa erbij. Maar hoe konden we dat a bbq touch geven? We dachten: als we nu eens een zoete aardappel uitlepelbaar maken? Dus we gingen aan de slag, en dat verliep zo: bbq open, rooster eraf, zoete aardappel in de kolen, af en toe eens draaien en klaar is kees. Bbq’en is niet moeilijk.”

 

Uit: Puur BBQ, Zouterover, Kevin Kegeleers & Nick van Hoof, Lannoo, april 2023