Ga naar de inhoud
De Kwizien

Irish Mór oester – geitenkaas – basilicum – venkel

Door Arne Beirinckx

Koken met De Morgen werkt nauw samen met Jong Keukengeweld, hét collectief van de beste jonge chefs van Vlaanderen en Brussel. Chef Arne Beirinckx van De Kwizien deelt een van zijn recepten en vertelt waarom hij voor dit gerecht koos: 

“Ik hou van de zee, het is zo’n interessant gegeven. Ik vind er rust en dat vertaalt zich in inspiratie. Toen ik in Yerseke voor het eerst de Irish Mór oester proefde, wist ik meteen dat dit de oester was waar ik de komende jaren mee wou werken. Irish Mór is een mooi vlezige oester die toch romig is. Een lichte zoete toets, afkomstig van het zoete water van rivieren, gecombineerd met de smaak van het zoute water van de Atlantische Oceaan. Je proeft kwaliteit. I love it. Dit in combinatie met een zachte geitenkaas. Die haal ik in een kleinschalige hoeve ‘Karditsel’ in Lummen waar prachtige ambachtelijke geitenkazen worden gemaakt.”

“Aan zulke mooie producten hoeft niet veel toegevoegd te worden. Eenvoud siert, met respect voor het product. Maar vooral respect voor de mensen die deze producten tot stand brengen, en voor de natuur. Bovendien is oester en geitenkaas één van de mooiste combinaties die er is, volgens mij.”