
Recept categorie: Bijgerecht
170 recepten


Viral krokante aardappelsalade

Focaccia met vijgen, tijm en sjalot

Feestelijke salade met kool en clementines

Worstenbroodje

Geroosterde bloemkool met dukkah & granaatappelpitten

Geroosterde wortelen met citroenricotta en miso-vinaigrette

Halloumikoekjes met chili-honingsaus

Krokante aardappels met dadels en verse kruiden

Verena’s aardappelsalade

Salade marocaine

Oranges de Berkane met kruiden en pistachenoten

Hartige fruitsalade

Salade van kersen en pistachenoten met een vinaigrette van geschroeide lente-ui

Latke met zure room en zeewierkaviaar

Geroosterde bieten met gekaramelliseerde noten

Kleverige aubergines met dadels en tahin

Boterige gesmoorde groene groenten

Barigoule

Pulled mushrooms

Halloumi bake met tomatensaus

Geroosterde pompoen met cashewcrème en knapperige kappertjes

Aardappelgratin met za’atarpesto en sumak-uitjes

Gratin dauphinois met bospaddenstoelen en prei

Gegrilde spitskoolsteaks in decadente umamibotersaus

Maanzaadchalle

Zomerse groentenstoofpot – Ciambotta

Saus voor bij de kalkoen

Tomatenceviche

Gebakken bietjes met sherryazijn en bieslook

Gegrilde tomaten en uien met feta, harissa en pijnboompitten

Bladerdeegtaart met wortelen, feta en dukkah

Gefermenteerde ketchup

Tomaten in granaatappelsaus

Edamame op drie wijzen

No mayo vissalade

Gegrilde erwten en lente-ui met munt en taugé

Gefrituurde courgette en salie

Dip van ricotta, kruiden en knoflook

Gepofte wintergroenten en aardappelen

Gekarameliseerde spruitjes met schapenkaas

Spicy avocadosalade

Gegrilde groene asperges met sinaasappel

Geroosterde bloemkool met wortelhummus

Aubergines met zoet misoglazuur (Nasu dengaku)

Vijgen met yoghurt, honing en kruim van geroosterde gerst

Gebakken aardappels met rozemarijn en sumak

Hummus met walnoot en rode paprika

Tahinsaus met groene kruiden

Taboulé van bloemkool

Gegrilde slaharten met groenekruidenmayonaise

Menapisch speenvarken

Salade van gegrilde groentes, burrata en perzik

Salade van knapperige boerenkool, bulgur en granaatappel

Carpaccio van rode biet

Paprikasalade

In olijfolie gesmoorde bladgroenten

Vietnamese visdipsaus / Nuoc Châm

Watermeloen, feta en gegrilde avocado met olijvendressing

Aspergetaart met Comté

Geitenkaasdip met kruiden en gepofte knoflook

Naanbrood

Pittig-zure dressing met rode chilipepers

Geroosterde bietensalade

Rilette van makreel

Salade van quinoa en gerookte makreel

Burrata en gebrande sinaasappel

Whiskeyworteltjes

Circuseieren

Wortelvulkaan

Cowboysalade

Romeinse sla met garnalen en zure groenten

Gevulde courgettebloemen

Tempura van courgettebloem

Aspergeslierten met kerstomaten

Gestoomde en gegrilde radicchio

Salade met rauwe radicchio

Flan van karnemelk met venkelsalade, appel-sjalottencompote en peperkoek

Gestoofde paddenstoelen met cottagecheese en spinazie

Spruiten met boerenkool en andijvie, crème van knolselder en bieslook

Gepekelde radijs

Zuiderse asperges met een Vlaamse toets

Gelakte slaharten

Injera (Afrikaanse pannenkoeken)

Salade van wortel, munt, peterselie en gele biet

Alicha (groentestoofpotje)

Gegrilde prei met postelein en poeder van prei met olijven

Ashak

Manto

Gepofte wortels met Belgian pesto

Bloemkool adobo

Garnaalcocktail met groene kruiden

Pompoen uit de oven met specerijen en plattekaas met kruiden en zaden

Bouillon van eend met steranijs en gegrilde champignons

Orecchiette met mais, jalapeño, feta en basilicum

Knoflook-gemberkip met koriander en munt

Gebakken risotto met bladgroenten en erwten

Kruidige pilaf met paddenstoelen en abrikozen

Witte reuzenbonen met beurre noisette, citroen en pesto

Geroosterde wortels met sjalotten, mozzarella en pikante broodkruimels

In gochujang geglazuurde aubergine met gebakken lente-uitjes

Hartige cavaillonsalade

Geroosterde aardappels met venkel en chili-venkelzaadolie

Maiskolf met drie toppings

Diepvriesdip met edamame en spinazie

Pompoen met ansjovisvinaigrette

Crispy zoetzure bloemkoolbites

Geroosterde groenten met tahinidressing

Dukkah

Broccolikroketjes

Geroosterde spicy noten- en zadenmix

Zeewierchips

Umeboshidressing

Vegan harde truffelkaas

Salsa verde met gepofte knoflook

Champignonsaus

In open vuur gegaarde groenten

Zoete havermelk

Plantaardige notenmelk

Veganistische Parmezaanse kaas

Veganistische basilicumpesto

Paling in het groen

Chimichurri

Tzatziki

Witloofsalade met gezouten vinaigrette

Spitskool met algenboter

Rauwe, gemarineerde crosnes

Crosnes in ganzenvet

Gegratineerde spruiten

Knapperige avocadofrietjes

Berloumi met venkel

Rabarber met crème chiboust

Tomaat met burrata

Toast met burrata

Toast venkel geitenkaas

Rauwe venkelsalade

Harissa-aubergines

Basishummus

Curry van winterpompoen en wilde paddenstoelen

Hartige granola

Ingemaakte eieren

Gebakken pompoenblokjes

Vegan spek

Venkelsalade met kumquat

Groene asperges met amandelschilfers

Feta met kikkererwten en tomaten uit de oven

Salade van radicchio en ansjovis

Challah-brood

Gegrilde garnalen met gember en munt

Rundvlees negimaki

Geglazuurde tofu met groene curry

Kip met kurkuma en sinaasappel

Warme boerenkoolsalade met walnoten en granaatappel

Geglazuurde wortelen met miso en sesam

Kruidensalade met pompelmoes, kokos en krokante sjalot

Geroosterde kool met citroenvinaigrette

Groene salade met appelcidervinaigrette

Butternut met gemberbierglazuur en gremolata

Orzo met spinazie en feta

Gebakken feta met noten

Gebakken vis met citroenpesto

Salade met geroosterde pompoen en groene dressing

Salade van geroosterde venkel en farro

Gegrilde worteltjes met yoghurt, dukkah en olie van wortelloof

Rijst uit de microgolfoven

Sinaasappelsalade met venkel en olijven

Knapperige gnocchi met spruitjes en bruine boter

Farro en linzen met gekarameliseerde uien

Tteokbokki met groene kool met kaas
