Pasta carbonara
Door Louise De Brabandere
De bedrieglijk eenvoudige pasta carbonara kent enkele valkuilen. Maar als je die weet te omzeilen, schud je in een kwartiertje tijd een van de lekkerste pasta’s uit je mouw.
Ingrediënten
-
bucatini250 250 g
-
koningsoesterzwam, in grote stukken gesneden400 400 g
-
knoflook, geplet2 2 teentje(s)
-
ei(eren)1 1
-
eige(e)l(en)2 2
-
Parmezaanse kaas, geraspt (plus extra om af te werken)50 50 g
-
boter1 1 klontje(s)
-
olijfolie2 2 eetlepel(s)
-
zout en zwarte peper
koningsoesterzwam, in grote stukken gesneden 400 g
knoflook, geplet 2 teentje(s)
ei(eren) 1
eige(e)l(en) 2
Parmezaanse kaas, geraspt (plus extra om af te werken) 50 g
boter 1 klontje(s)
olijfolie 2 eetlepel(s)
zout en zwarte peper
Bereiding
Stap 1
Kook de pasta in gezouten water zeer al dente. Haal de pasta minstens 3 minuten te vroeg uit het water. Hou wat van het kookwater bij (ongeveer 100 milliliter per persoon).
Stap 2
Verhit de boter en de olijfolie in een grote pan en bak de paddenstoelen bruin. Voeg de knoflook toe en laat die nog 1 minuut verder garen. Kruid de paddenstoelen met peper en zout.
Stap 3
Klop het ei en de dooiers los en meng er de Parmezaanse kaas onder. Kruid de eieren met flink wat zout en versgemalen zwarte peper.
Stap 4
Voeg een derde van het kookwater aan het eimengsel toe en roer tot je een homogene, glanzende saus hebt.
Stap 5
Voeg de uitgelekte pasta samen met een derde van het pastawater toe aan de pan met paddenstoelen en verwarm het al roerend op een laag vuur tot het water opgenomen is door de pasta. Draai het vuur uit en voeg al roerend en beetje per beetje het eimengsel toe. Als de saus te dik is, voeg je, opnieuw al roerend, het overige pastakookwater toe tot je de gewenste consistentie hebt.
Stap 6
Serveer de pasta met extra kaas.