Ga naar de inhoud
Sarah Eechaut
Sarah Eechaut

BOUCHÉRY

Brussel

Informatie

Alsembergsesteenweg 812/A,
Brussel
Routebeschrijving Bezoek website

Zalig tafelen anno 2021? Dat kan net zo goed met liefde voor de planeet, want meer en meer chefs in Vlaanderen en Brussel zetten mee hun schouders onder een nieuwe culinaire traditie: duurzame gastronomie.

Bouchéry, het restaurant mét accent, van chef Damien Bouchery zonder accent, heeft een prachtige tuin en baadt binnen in lichte en frêle tinten die aan eindeloos zonnige dagen op het platteland doen denken. Als we niet net die lange Alsembergsesteenweg waren afgereden, zouden we denken dat we in Frankrijk zijn aangekomen en niet in Ukkel.

Bouchery experimenteert. We gaan voor het zesgangenmenu (78 euro) en dat staat vol ingrediënten die we niet kennen, maar die we graag ontdekken. Velouté van chénopede bijvoorbeeld (een soort spinazie), bloemkool met agastache (dropplant, met een lichte anijssmaak) of oxalis (klaverzuring) bij het dessert. Alles is zelfgemaakt (brood, boter, kaas) of komt uit de eigen tuin. Als dat niet het geval is, wordt het vermeld. We krijgen courgetten van David van Cycle Farm en paddenstoelen uit de kelders van Cureghem. Bouchery is creatief en vernieuwend. De bordjes en kommetjes zijn romantische schilderijtjes vol groen en bloemen. Hij grilt meloen en serveert ze met witte kaas en klimop. Een algenslaatje wordt gecombineerd met komkommer en overgoten met rabarbersap en dragonolie. Na vijf gangen vegetarisch volgt een mals Brasvar varkenslapje met bietjes en augurken, in een heerlijke gerookte jus. We eindigen met de zoete frisheid van aardbeien en erwtjes. Eten bij Bouchéry is een ontdekkingstocht.

Prijs: €€€ / Concept: Groenten en kruiden uit de eigen tuin overheersen. Op je bord: Lokale leveranciers, zelfgemaakt en eigen kweek. / In je glas: Lokale bieren, natuurlijke en biowijnen en eigengemaakte dranken. / Wat met afval: Gebruikt het volledige product (van wortel tot blad) en hergebruikt restjes. / Troef: Kaart vol natuurwijnen en enkele lokale biertjes (Brasserie de l’Ermitage en Brasserie de la Mule of La Jungle), maar ook een Franse sake (Les Larmes du Levant, 11 euro voor 80 ml).