Ga naar de inhoud
Beach Boy Cadzand
Keijk Fotografie

Beach Boy

Cadzand-Bad

Het licht is elke keer weer anders, de wind is bijna altijd van de partij. Langs drie kanten omringd door de zee, is het paviljoen aan de jachthaven van Cadzand een magische plek.

Met AIRrepublic begonnen Sergio Herman en Nicolas Misera hier in 2017 een laagdrempelige brasserie. Al snel verpopte die zich tot een drukbezocht restaurant, bekroond met een ster door Michelin. Maar Sergio Herman deed de voorbije maanden het licht uit in Cadzand. Hoe deze grote schoenen gevuld zouden worden, bleef een verrassing.

De naam van het nieuwe restaurant, Beach Boy, associeer ik om een of andere reden met een soort strandtent, en dus stap ik met voorzichtige verwachtingen binnen. De warme en professionele ontvangst en de mooie kaart stellen meteen gerust. Aan het interieur is weinig veranderd, maar dat hoeft niet, want de tafels in sloophout van Piet Hein Eek en de decoratie blijven mooi.

Er staan vooral vis, schaal- en schelpdieren op het klassieke à-la-cartemenu, al is er ook vlees. Blijkbaar liet Sergio het recept voor de brioche met gerookte paling (18 euro) over aan zijn opvolgers, want de overheerlijke topper wordt nog steeds geserveerd.

Naast de vrij uitgebreide kaart is er een menuformule met vijf gangen (105 euro). Bij een perfect afgewerkte cherry negroni (13 euro) en mocktail (12 euro) komt als hapje een fijne tartelette met makreel, ricotta en citrus. Ik laat tomaat garnalen (32 euro) aanrukken en word helemaal blij van de ruime portie dikke met de hand gepelde garnalen, de krokante little gems en de verschillende soorten tomaat, waarvan de kerstomaatjes gepeld en zoetzuur opgelegd zijn. Tafelgenoot zoekt helaas vergeefs naar de typisch lichtzoete smaak van de gambero rosso (32 euro) waar gul en zonder supplement een lepeltje kaviaar werd bij gegeven.

De gegrilde zeebaars (39 euro) is sappig, komt vergezeld van mousseline en kruidenolie. Het bijhorende slaatje van flinterdunne venkel met tomaat is top. Bij mijn overbuur komt een zuinig stukje tarbot (54 euro) op een mooi afgewerkt bord met beurre blanc en bimi. In de kokkeltjes bleef helaas wat zand zitten. Het zaalpersoneel kent hier de fijne kneepjes van het vak. Met deze vrij stevige prijzen mogen sommige producten wat meer aandacht krijgen. Een tip: het terras heeft een aparte en zachter geprijsde kaart.

Info

Open van donderdag tot en met maandag.

 

De rekening

Ik betaalde 222 euro voor een cherry negroni (13 euro), een mocktail (12 euro), twee voor- en twee hoofdgerechten, twee glazen wijn (12 euro) en water (4 euro).

 

Onze score

Prijs/kwaliteit ***

Eten ***

Bediening ****

Atmosfeer *****

 

Door Marian Kin