Ga naar de inhoud
Table d’Ho
Marian Kin

Table d’Ho

Antwerpen

Informatie

Gitschotellei 188,
Antwerpen
Routebeschrijving Bezoek website

Zo’n vijf jaar geleden kreeg ik van twee vriendinnen de tip om eens naar Table d’Ho te gaan. Als ik er na mijn bezoek buiten loop, besef ik dat ik hun raad veel sneller had moeten opvolgen. In dit restaurant aan de Borgerhoutse Gitschotellei eet je Koreaans, gefermenteerde kost dus.

Op de t-shirts van het personeel lezen we: ‘make kimchi, not war’. Ook typisch Koreaans: de tafel wordt gevuld met hoofdgerechten en bijgerechten en dat alles wordt gedeeld. We zien heel wat tafels gezellig verenigd rond een tafelgrill. Wij willen van alles wat proeven en kiezen bij de voorgerechten voor de veggie mandu dumplings (8 euro) en kimchi pajeon (8). Dat laatste is een hartig pannenkoekje met kimchi, en ik ben meteen grote fan. Het houdt het midden tussen een pannenkoek en een omelet, is gevuld met knapperige groenten en kimchi, en krijgt het gezelschap van een fijn dipsausje. Dit had ik al vroeger willen proeven.

Dan rukken de hoofdgerechten aan: comfortfood troef. Ik kan niet weerstaan aan de veggie bibimbap (19,50). Een gloeiendhete metalen bowl verschijnt op tafel, met daarin rijst afgetopt met tal van groenten. De oesterzwam zorgt voor een vlezige touch en middenin ligt een rauwe eidooier. Zoals het hoort roer ik alles gezellig door mekaar. Het oogt meteen minder mooi, maar zo wordt de eidooier instant gegaard, en ik werk de lekkere kost met plezier naar binnen. Dit is smullen.

Ook mijn tafelgenoot krijgt een hete kom voor zich: bulgogi jeongol (22) is een dampende stoofpot van rundvlees en glasnoedels, smaakvol, en licht pittig. Gezellig: op de tafel komen nog allerlei kleine schaaltjes met rijst, kimchi, komkommer, sojascheuten, lookstengels en daikon.

Na deze smakelijke en vullende maaltijd neem ik me voor om vaker naar Table d’Ho te komen. Alle tafels zaten hier vol op een doordeweekse dag, en ik begrijp waarom. Je eet hier lekker, met veel groenten, voor een bescheiden budget.

Marian Kin

 

De rekening

We betaalden 73,80 euro voor twee voor- en hoofdgerechten, een fles water en twee glazen koude thee.

Onze score

Eten ★★★★☆

Bediening ★★★★☆

Atmosfeer ★★★★☆