Ga naar de inhoud

3 zalige bakrecepten: voor zoet én hartig

In 2020 schreef Jens Detollenaere zich in voor Bake Off Vlaanderen. Buiten alle verwachtingen raakte hij geselecteerd. Méér zelfs: hij schopte het tot in de halve finale. Sindsdien deelt hij zijn bakrecepten op zijn blog ‘Kinfolk Baking’. Hij koos voor die naam omdat hij zich laat inspireren door de levensstijl van de Amish. Rustig samenzijn, zonder al te veel hoogdravendheid of etiquette, rond een grote tafel met lekker eten met vrienden of familie: dat vat het idee van kinfolk voor hem samen.

Het voorbije anderhalf jaar werkte Jens aan een boek, waarin hij zijn voorliefde voor bakken combineert met die andere liefde: die voor wijn. En omdat een zoete wijn bij een dessert naar zijn mening wat te voor de hand liggend is, geeft hij in zijn boek allerlei suggesties voor wijnen die mooi samengaan met wat hij uit zijn oven tovert.

Dit zijn drie heerlijke recepten uit zijn boek.