Ga naar de inhoud
Tiramisutaart
Tetiana Al-Attar

Tiramisutaart

Door Jens Detollenaere

In Bake Off Vlaanderen schopte Jens Detollenaere het enkele jaren geleden tot de halve finale. Ondertussen publiceert hij zijn recepten op zijn eigen website en nu is er ook een eerste bakboek. Daarin combineert hij bakrecepten met aangepaste wijnen.

Zijn creaties zijn vaak geïnspireerd door de Scandinavische keuken maar hij geeft er een Vlaamse twist aan. En heel vaak zijn het pareltjes, die je maar al te graag ook zelf eens wil maken.

In de inleiding bij het recept voor tiramisutaart schrijft de auteur: “Vanwege mijn zittende job heb ik soms last van nekklachten en daarom bezoek ik regelmatig mijn kinesitherapeute. Tijdens de behandelsessies praten we vaak over onze gedeelde passie voor bakken. Tijdens een van deze sessies deelde ik mijn idee om een tiramisutaart op te nemen in dit boek. Ze gaf me toen de tip om de traditionele boudoir-koekjes te vervangen door peperkoek. Zo gezegd, zo gedaan… Wat een verrukkelijke combinatie! Waarvan je het recept hieronder vindt. Als je deze taart maakt, mag je Gertie Hendrickx bedanken voor haar geweldige tip.”

 

Uit: Château gâteau, Jens Detollenaere, uitgegeven bij Ertsberg, 176 p., 34,95 euro, mei 2024