Ga naar de inhoud
Terug naar overzicht
Rebecca Jurkevich. (Johnny Miller/The New York Times)
Food Stylist: Rebecca Jurkevich / Photo: Johnny Miller/The New York Times

Salade van kersen en pistachenoten met een vinaigrette van geschroeide lente-ui

Door Angela Dimayuga

Bijten in een sappige zwarte kers staat voor zomer. Bij kersenrecepten denk je misschien als eerste aan een dessert, maar wat dacht je van iets hartigs?

Heerlijke kersen zijn de sterspelers in deze salade met vijf ingrediënten, samen met uitjes, pistachenoten, olie en azijn. Het recept laat de lente-uitjes op twee manieren werken: hun rauwe groen brengt heldere, grasachtige tonen, terwijl de verkoolde onderkant zoetheid en bitterheid brengt wanneer ze tot pasta verpulverd worden.

Rauwe, grof gehakte pistache geeft een interessante bite die zich ontwikkelt tot een complex vet voor de salade. Deze salade is elegant en eenvoudig – en verdient het om een van je nieuwe zomerklassiekers te worden. Gebruik je beste extra vergine olijfolie en probeer verse, biologische rozenblaadjes aan het gerecht toe te voegen voor een delicate aardbei-rozensmaak en een barokke, sensuele gelaagdheid van smaken.

 

© 2020 The New York Times Company