Ga naar de inhoud
Terug naar overzicht
Recepten uit Comfort - Ottolenghi: Verena's aardappelsalade
Jonathan Lovekin

Verena’s aardappelsalade

Door Yotam Ottolenghi
& Helen Goh

Naar Comfort, de nieuwste worp van de populaire Israëlisch-Britse kok Yotam Ottolenghi, werd wereldwijd uitgekeken. Wie zich op een mac ‘n cheese verlekkert, is eraan voor de moeite, maar verder barst het boek van vertrouwde gerechten die troosten en verwarmen, niet in het minst door die magische Ottolenghi-toets.

Dit recept voor aardappelsalade is van de hand van co-auteur Verena Lochmuller. In de inleiding lees je hierover: “Verena groeide op in Duitsland en herinnert zich twee teams als het over aardappelsalade ging: team mayo en team olie/bouillon. Dit is een versie op basis van olie/bouillon, en die komt meer voor in het zuiden van Duitsland, vooral in Zwaben en Beieren. Hij is minder zwaar en plakkerig dan de mayovariant, en dankt zijn romigheid aan het zetmeel dat door de aardappels wordt vrijgegeven als ze een paar uur in de warme bouillon liggen. We zijn afgedwaald van de traditie en hebben er pancetta aan toegevoegd (want, waarom niet…) en een welkome frisheid van wat gehakte komkommer.”

 

Uit: Comfort, Yotam Ottolenghi en Helen Goh, uitgegeven bij Fontaine, €33,99, september 2024