Ga naar de inhoud
Terug naar overzicht
Open kaart the Chairman

The Chairman

Brussel

Informatie

Boudewijnlaan 30,
Brussel
Routebeschrijving Bezoek website

Het lijkt of Raphaël Nataf in zijn eentje de culinaire instituten van Brussel nieuw leven wil inblazen. Hij is eigenaar van het iconische La Taverne du Passage in de Koninginnegalerij, van L’Ultime Atome in de Sint-Bonifaaswijk en van La Chaloupe d’Or op de Grote Markt. Stuk voor stuk emblematische plekken die door Nataf werden gemoderniseerd.

Het moet een opluchting voor hem zijn geweest om in The Chairman van nul te kunnen vertrekken, om zijn visie van een moderne brasserie te kunnen uittekenen en niet wéér een metamorfose ‘met respect voor het DNA’ te moeten doorvoeren. Die visie is gekleurd door buitenlandse reizen: de glanzende bar, de kronkelende rode banken en het amber­kleurige licht zorgen voor een New Yorkse sfeer.

Het menu werd onder handen genomen door chef Isabelle Arpin, die bij Alexandre een Michelinster haalde, in WY bij Bart De Pooter kookte en haar eigen zaak op de Louizalaan had. Op de kaart staan naast must-haves als américain frites (19 euro) en comfortfood als mac and cheese (18,5 euro) ook brasserieklassiekers met een twist. Voorgerechten als steak tartaar, maar dan met gepekelde uien en misomousseline (22 euro), of gegrilde octopus met hummus, edamame, munt en chimichurri (21,5 euro). Hoofdgerechten als kabeljauw met een kruiden- en pistachecrumble, fregola sarde en gevogeltejus (27 euro) of de luxehotdog al tartufo (19 euro).

We kiezen voor een vitello tonnato (19 euro), maar dan met gefrituurde kappers en een mosterd­sausje. Ik vond de vitello wat te dik en de tonnato te onbestaande. Misschien is dat zo’n gerecht waar je eigenlijk nooit aan moet sleutelen.

Mijn tafelgenoot was perfect tevreden met de garnaalkroketten (21 euro). De gelakte ribbetjes met geplette, gebakken aardappelen (23 euro) waren even lekker en sappig als immens. Geen slecht woord over de inktvis met chorizo en polenta (27 euro): elke hap zacht én pikant. We sluiten af met een klassieke dame blanche (11 euro) en een pavlova met rood fruit (11 euro). Een geslaagde mix. Met zijn internationale aura is The Chairman meer dan welkom in de veeleer saaie Rogierwijk.

De rekening

Wij betaalden 178 euro voor twee cocktails (12 euro), een fles rode wijn (Saint-Nicolas-de-Bourgueil, 42 euro) een voorgerecht, hoofdgerecht en dessert.

Onze score

Prijs/kwaliteit ★★★☆☆
Eten ★★★☆☆
Bediening ★★★☆☆
Atmosfeer ★★★☆☆

Door Lene Kemps