Ga naar de inhoud
Demain
rv

Demain

Cadzand-Bad

Informatie

Boulevard de Wielingen 49,
Cadzand-Bad - Nederland
Routebeschrijving Bezoek website

Doe het maar eens. Een restaurant uitrollen op de plek waar uitgerekend Sergio Herman zijn volk frisse zuurtjes liet slurpen op deephouse.

Chef Dani Hoefnagels is echter geen onbekende in het Strandhotel van Cadzand, maar werkte jaren geleden als stagiair in de keuken van Pure C. Aan de gestileerde counter bij de keuken, waar een ontspannen Dani een eerste hapje met lomo prepareert, kun je alvast niet merken dat het restaurant amper een half jaar up and running is. De prijzen -— vanaf 95 euro voor een verrassingsmenu in drie gangen — surfen inmiddels op sterrenniveau.

In mijn vegetarisch voorgerecht (25) proef ik de zomer in groene tomaten. Het wordt als gazpacho geserveerd, in een martiniglas met daaronder een vlezige tomatensalade verrijkt met mosterd en dragon. Geen bloody mary, maar een gelaagde groene versie, waar ik ook nog een krachtig pakketje van spinazie en selder bij krijg. Op het bord naast mij stelen behalve kaviaar en pistache ook 3 flinke gamba roja’s (53) de show. Een bouillon van de koppen nip ik uit een afzonderlijk kopje.

Bij het inzetten van mijn hoofdgerecht raak ik bedwelmd onder de aroma’s van morieljes en geschaafde zwarte truffel (41). Dankzij fijn versneden manchego en rauwe schijfjes eekhoorntjesbrood wordt het gerecht echter nooit log, een kunst bij opgevulde pasta. De gedeconstrueerde paella met langoustine en chorizo (45) van mijn gezelschap doet naar een fris maar droog glas wijn grijpen. Op voorzet van de sommelier proeven we La Escribana op basis van Palomino Fino (17), een typisch druivenras voor sherry. Haar oxidatieve en ziltige toetsen zijn in complete harmonie met het gerecht.

Arroz con leche (25) is een dessert dat we besluiten te delen. Behalve het vermelde ijs van geitenyoghurt en hazelnoten komt er nog een weelde aan rozijnen, gepofte rijstkorrels, koffiecrumble en lauwe amarenakersen bij. Indrukwekkend qua temperatuurcontrast, alleen drijven we zo mijlenver af van de rijstpudding die we besteld hadden.

De naam van dit restaurant houdt niet toevallig een belofte in voor de toekomst. Het wemelt hier van de bevlogen medewerkers, wier voornamen zelfs mee op het menu prijken. Met aan het roer chef Dani die in plaats van de alomtegenwoordige Aziatische knipoog kiest voor Spaanse smaakmakers. Hier durven ze.

 

Info

Open van dinsdag tot zaterdag.

 

De rekening

Ik betaal 297 euro voor 2 glazen wijn, 2 waterarrangementen, 2 oesters, desembrood, 2 voor- en hoofdgerechten (incl. 4 hapjes), 1 dessert, koffie en thee.

 

Onze score

Prijs-kwaliteit ***

Eten ****

Bediening ***

Atmosfeer ***

 

Door Femke Vandevelde