Ga naar de inhoud
Terug naar overzicht
dmm Open kaart mission massala

Karma Kitchen

Brussel

Alles wat Tim Van den Heuvel en Pavan Bajwa aanraken verandert in goud. Of beter gezegd: in curry. Hun Mission Masala-restaurants zitten zo juist, zijn zo mooi van sfeer en serveren zo’n lekker eten dat het allemaal vanzelfsprekend en moeiteloos lijkt. Wat uiteraard niet het geval is. Het vergt meestal veel werk en voorbereiding om iets natuurlijk te laten lijken en aanvoelen.

“Ik had al vaak luid ‘nee’ gezegd tegen nog een zaak”, aldus Pavan. “We hebben drie restaurants, foodtrucks, een dochtertje, genoeg! Maar na een vakantie in Sri Lanka en Singapore borrelde de inspiratie toch weer op.”

Karma Kitchen is het vierde restaurant, hun tweede in Brussel en heeft weer een volledig eigen karakter, al blijft de Mission Masala-signatuur duidelijk. In overeenstemming met de omgeving – de buurt rond Sainte Catherine werd overgenomen door hamburger-, pizza- en ramententen – is dit eerder een plaats voor een snelle hap en een vlotte passage van studenten en toeristen, met een menu vol hoofdgerechten en snacks, en niet de tafel vol sharing dishes die we van hen gewend zijn.

Ook het interieur is misschien wat ‘jonger’. Nog steeds groots en gezellig, in die onvervalste Bollywoodstijl; maar felroze, met veel kleur en plastic stoelen. Het eten en de cocktails blijven voortreffelijk. Wij werpen ons op de rijstschotel met kip (18 euro) en de noedels met tofu (18 euro). We proeven vooraf de chicken 65 (10 euro) en de hot butter squid (10 euro). Je gaat hier beslist niet met honger van tafel.

Praktisch ingesteld als we zijn, denken we nu al aan een doggybag en overleggen we welke schotels het makkelijkst zouden opwarmen. De gefrituurde kip is zacht en mals, de inktvis smakelijk pikant. Tafelgenoot verorbert kilo’s rijst. Ik bewaar nog wat noedels voor de volgende dag. Dit is niet mijn favoriete restaurant in de Mission Masala-reeks, maar ik ben dan ook niet het doelpubliek. Toch is het een plaats waar ik graag naar terugkeer.

 

De rekening

Wij betaalden 99,40 euro voor drie cocktails: een Narangroni (13,5 euro) en twee Dark & Desi’s (12,5 euro) en een huisbiertje (Uma, 4,1 euro); hot butter squid, chicken 65, een noedelschotel en een rijstschotel.

Onze score

prijs/kwaliteit *****
eten ****
bediening ****
atmosfeer ****

Bezocht door Lene Kemps.