Ga naar de inhoud
V Modern Italian
V Modern Italian

V ‘Modern Italian’

Antwerpen

Informatie

Schuttershofstraat 49, Antwerpen,
Antwerpen
Routebeschrijving Bezoek website

Na zes uur, als alle winkels dicht zijn, is het stil in de chique Antwerpse Schuttershofstraat. Tot we binnenstappen bij V, verbaasd over de bruisende wereld achter die smalle gevel.

De kleuren spatten van de muren, de meubels hebben de meest uiteenlopende patronen en tinten. Zelfs de vloeren zijn allesbehalve saai. Streetart, graffiti en een massa planten maken het geheel af. Aan een grote centrale bar sippen enkele fashionista’s van een cocktail, en de DJ zorgt voor de vibe. Je waant je hier in Londen of New York. Heel instagrammable allemaal. Het is groot, gezellig, en het zit vol.

Bestellen — en ineens betalen — doe je bij V via een QR-code, maar de vriendelijke dame wil het ook wel op de ouderwetse manier doen. Binnen de minuut staat de apero op tafel. We sippen van een amaretto sour (13 euro) en een Dirty Talk IPA (4,9) en dippen zuurdesembrood in stracciatella met gebakken tomaatjes (13,5).

De menukaart is niet snel-snel opgesteld. Hier zijn marketeers aan te pas gekomen. Denk aan omschrijvingen als ‘topped with drizzle of fresh lemon-infused olive oil’, of nog: ‘home-made pesto rosso, sun-dried tomatoes, freshly grated Grana Padano and a touch of cracked black pepper’.

Bij de hoofdgerechten is het kiezen tussen pasta en pizza, en je vindt een mix van klassiekers op de kaart maar ook nieuwe creaties, zoals de ‘eggsparagus’ en ‘my favorite beet’. We wagen ons aan de bee sting (16), waar fior di latte en pikante salami het verrassende gezelschap krijgen van honing, en dat werkt. Ook aan de overkant van de tafel gaat de tartufo nero pizza (19,5) vlotjes binnen. Dunne bodems in zuurdesem, een lekkere topping, en een razendsnelle bediening, daar worden we blij van.

Nadat in deze buurt een hele reeks uitstekende maar dure restaurants neerstreken, heeft het Antwerpse fashion district er eindelijk nog eens een betaalbaar adres bij, waar het eten lekker is en de sfeer goed.

 

Info

Gesloten op maandag, doorlopend open van ‘s middags tot ‘s avonds.

 

De rekening

We betaalden 84,70 euro voor één appetizer, een cocktail en een biertje, twee pizza’s, twee glazen wijn en water.

 

Onze score

Prijs/kwaliteit ****

Eten ****

Bediening ****

Atmosfeer *****

 

Door Marian Kin