Ga naar de inhoud
Alfalfa
rv

Alfalfa

Leuven

Informatie

Jan Pieter Minckelerstraat 48,
Leuven
Routebeschrijving Bezoek website

Ze noemen zichzelf ietwat onhandig een bistro-bar, maar ik begrijp de omschrijving wel. Je kunt Alfalfa niet echt een eetcafé noemen, noch een bistro, en een bar is het ook niet.

Alfalfa is een superdeluxe broodjeszaak overdag die verglijdt naar een ongedwongen restaurant met creatieve gerechten om te delen ’s avonds. Gelegen tussen het Leuvense centrum en de Vaartkom houdt de zaak ook nog eens het midden tussen de drukke no-nonsense commercie gericht op studenten en de trendy sfeer van de wijk aan het water.

Het menu is kort, maar interessant, met veel vegetarische en veganistische opties. De drankenkaart staat vol artisanale biertjes en natuurwijnen. We kiezen vier gerechtjes die met grote tussenpozen op tafel worden gezet. De rode biet is fris en knapperig, lekker gecombineerd met pistachenootjes (13 euro). De kip met parelcouscous (16 euro) is heerlijk zacht, het citrus acccent is verrassend. De zeebarbeel (16 euro) heeft een knapperig korstje en de kokoscurry met mosseltjes past er perfect bij. De dumplings (14 euro) zetten ons op het verkeerde been. We hadden een zacht omhulsel verwacht en het is crispy. Maar de vulling van champignons en zwarte look zou ik zo op mijn boterham smeren.

De spreidstand die Alfalfa maakt, is moeilijker dan het lijkt, en soms heb ik het gevoel dat de culinaire ambities te groot zijn voor de omgeving, voel ik een lichte onwennigheid. Dit gezegd zijnde, ik ben duidelijk de enige die zich bedenkingen maakt want Alfalfa loopt vol met een leuk gemengd publiek van buurtbewoners en studenten. We sluiten de avond af met een bezoek aan Café Commerce dat nog steeds bruin, gezellig en rumoerig is. Wat een zeur en een muggenzifter ben ik eigenlijk denk ik na enkele pintjes. Waarom zou een spreidstand onaangenaam zijn? Alfalfa is een leuke bistro-bar; niet meer, niet minder.

 

Info

Zondag en maandag gesloten, di van 18u tot 22u30, woe tem za van 12 u tot 14u en van 18u tot 22u30.

 

De rekening

Wij betaalden 92 euro voor een negroni (12 euro), drie glazen rode wijn (7 euro) en vier schotels.

 

Onze score

Prijs/kwaliteit ***

Eten ***

Bediening ***

Atmosfeer ***

 

Door Lene Kemps