Ga naar de inhoud
Terug naar overzicht
Katernoedels met smeuïge pinda-sojasaus
Amber Vanbossel

Katernoedels met smeuïge pinda-sojasaus

Door Louise De Brabandere

Tegenwoordig wordt er op steeds meer festivals ingezet op een lekker en gevarieerd aanbod aan eetkraampjes. Iets om absoluut toe te juichen, al neemt het ook een steeds grotere hap uit het budget.

Wil je graag wat besparen op duur festivaleten, maar ook geen weekend op instant noedels overleven? Deze noedels met pinda-sojasaus maak je in een handomdraai op de festivalcamping. Dikke noedels met een smeuïge, hartige saus en een gebakken eitje, geven je energie voor de dag en doen een (eventuele) kater als sneeuw voor de zon verdwijnen. De saus kun je perfect op voorhand in een goed afsluitbaar potje dooreen shaken en meenemen naar de camping. Dan hoef je the day after enkel nog noedels te koken en een spiegelei te bakken, perfect haalbaar om op een festivalcamping met één vuurtje, een klein kookpotje en een pan te doen. Wil je afwas en materiaal tot een absoluut minimum beperken? Vervang dan het gebakken ei door een zachtgekookt ei. Kook het ei gewoon een vijftal minuten met de noedels mee. Skip de lange rij aan de eetkraampjes voor een overprijsde durum of vette pizza op het terrein en slurp in de plaats dit gezonder én smakelijker alternatief op je gemak aan je tent naar binnen.