Ga naar de inhoud
Anna Jones - Anna's perfecte smaken
Matt Russell

Boterige gesmoorde groene groenten

Door Anna Jones

Citroen, olijfolie, azijn, mosterd, bliktomaten, kappertjes, chilipeper en harissa, tahin, knoflook, uien, miso en pinda’s: deze twaalf ingrediënten heb je waarschijnlijk allemaal in huis.

Het zijn ook dingen die meestal superlang houdbaar zijn, vrij betaalbaar en gemakkelijk te krijgen. Die twaalf ingrediënten zijn ideale smaakmakers om je eten in no time lekker te maken.

Anna Jones, bekend om haar vegetarische recepten, bouwde haar nieuwste kookboek ‘Anna’s perfecte smaken’ op rond deze twaalf basisingrediënten. Bij elk ingrediënt schreef ze een heel hoofdstuk, vanzelfsprekend met een resem nieuwe recepten.

Dit recept voor boterige gesmoorde groene groenten komt uit het hoofdstuk over olijfolie. Anna Jones vertelt: “Als je groente op deze manier smoort in olijfolie en water, krijgen ze een boterachtige zoetheid terwijl de olie alles omhult met een rijk laagje. Het resultaat is verrukkelijke groente in een rijke bouillon. Eventueel kun je het gerecht voedzamer maken door er de laatste paar minuten wat parelcouscous of een blik witte bonen aan toe te voegen.”

 

Uit: Anna’s perfecte smaken, Anna Jones, uitgegeven bij Fontaine Uitgevers, 352 p., 34,99 euro, maart 2024