Kiptaco’s, mango + avocado met limoencrema
Door Eleanor Wilkinson
Hoewel meer dan dertig procent van de Vlaamse keukens bevolkt worden door singles, worden de meeste recepten nog altijd gemaakt voor vier personen. Daar wilde Eleanor Wilkinson iets aan doen. Ze maakte een receptenboek waarin ook de solokok zijn gading vindt.
Vanzelfsprekend wil je voor één bordje geen uur in de keuken staan, of vier pannen afwassen. Daarom zijn alle gerechten uit Eén pan, één portie ook eenpansgerechten. Zo hoef je geen hele week hetzelfde gerecht te eten. Bovendien geeft de auteur ook telkens tips om de restjes van je ingrediënten te verwerken in een ander gerecht. Kortom: ook de liefde voor jezelf gaat door de maag.
Over deze kiptaco’s vertelt de auteur in de inleiding: “Pittige kip, zoete mango, romige avocado, gebakken taco’s en smeltende mozzarella – wat wil je nog meer?! De limoencrema en frisse koriander brengen alles samen en maken er een smaaksensatie van die vullend en troostrijk is, maar ook lekker fris. Ananas zou hier ook lekker zijn, in plaats van mango.”
Uit: Eén pan, één portie, Eleanor Wilkinson, uitgegeven bij Fontaine, 224 p., 24,99 euro, augustus 2024