Ga naar de inhoud
Yum khai dao (salade met gebakken ei)
©Maureen M. Evans

Salade met gebakken ei (yum khai dao)

Door John Chantarasak

Thais eten hoeft niet per se met Thaise ingrediënten gemaakt te worden, vindt John Chantarasak, de auteur van Kin Thai. De man heeft zelf een gemengd Thais-Britse achtergrond en leerde koken in beide landen. In Kin Thai presenteert John Chantarasak traditioneel Thaise recepten, maar maakt ze waar mogelijk klaar met de beste ingrediënten van lokale boeren.

Deze salade kom je in Thaise restaurants niet vaak tegen, maar is wel heel makkelijk thuis te maken. De eieren worden in een laag gloeiendhete olie gebakken zodat de bodem en randjes krokant worden terwijl de dooiers vloeibaar blijven. Hij wordt traditioneel gemaakt met Aziatische selderij, maar het kan ook prima met gewone. De salade wordt aangemaakt met een zalig zoete, pikante en zurige dressing, waaruit maar weer eens blijkt hoe een supereenvoudig Thais gerecht toch heel complex van smaak kan zijn.

 

Uit: Kin Thai, Moderne Thaise recepten, John Chantarasak, Becht, 2023