Ga naar de inhoud
Vienetta
Aniek Keijsers

Vienetta

Door Aniek Keijsers

IJs komt in veel gedaanten. Denk maar aan waterijs, softijs, sorbet, granita of semifreddo. En wist u wat het verschil is tussen roomijs en gelato?

Volgens Aniek Keijsers ligt het vetpercentage in gelato lager dan in roomijs. Het vetpercentage ligt tussen de 4 en 7 procent, en er zit meer melk in. Bovendien wordt in Italiaanse ijssalons het ijs op een langzamere stand geklopt dan wij gewoon zijn.

Zulke weetjes staan in het nieuwe kookboek IJS & co 2.0 van Aniek Keijsers. Maar het boek bevat natuurlijk vooral allerlei recepten om zelf ijs te maken. Het leuke is dat je heel wat recepten ook kan maken zonder ijsmachine. Zoals deze Vienetta. Aniek zegt erover in de inleiding: “Volgens mij is dit een dessert wat iedereen wel een keer gegeten heeft. Maar wist je ook al dat het best makkelijk is om zelf te maken en dat je niet eens een ijsmachine nodig hebt?”

 

Uit: IJs & co 2.0, Aniek Keijsers, uitgegeven bij Good Cook, 224 p., 24,50 euro, mei 2024