Ga naar de inhoud
Scampi in rode curry met paksoi
Kathleen Brenders

Scampi in curry met paksoi

Door Kathleen Brenders

Vijf jaar geleden begon Kathleen Brenders met een blog (@metvijfaantafel) waarop ze eenvoudige recepten publiceerde voor gezinnen met een volle agenda. Zelf heeft Kathleen drie zonen en een drukke job, dus ze weet waarover ze spreekt.

Al snel bleek Kathleen met haar blog veel thuiskoks te inspireren, en zo verzamelde ze meer dan 100.000 volgers. Haar populairste recepten bundelde ze nu in een boek ‘Komen eten!’. Verwacht je aan snelle recepten, vaak gemaakt in één pan, en met populaire ingrediënten zoals pasta, zalm en rijst. Haar borden zien er smakelijk en aantrekkelijk uit, zonder dat er veel foodstyling aan te pas komt.

Over dit recept schrijft Kathleen in haar boek: “Deze smaakvolle schotel met scampi en paksoi staat op ongeveer een halfuur op tafel. Paksoi is een langwerpige kool met groene bladeren en opvallend dikke lichtgroene tot witte stelen. Vanwege de aangename bite en de milde smaak is deze groente in de Aziatische keuken populair, maar ook bij ons zie je ze steeds vaker. Deze curryschotel met scampi en paksoi is een perfecte doordeweekse maaltijd en je maakt hem ook volledig klaar in één pan, lekker makkelijk!”

 

Uit: Komen eten!, Kathleen Brenders, uitgegeven bij Borgerhoff & Lamberigts, 184 p., 27,50 euro, februari 2024