Ga naar de inhoud
Wonton-noedelsoep uit de vriezer
India Hobson

Wonton-noedelsoep uit de vriezer

Door Pippa Middlehurst

De Londense Pippa Middlehurst begrijpt dat je op een doordeweekse avond vooral snel een lekkere maaltijd op tafel wil krijgen. Ze heeft twee kinderen en lijdt aan een chronische ziekte, en daarom draait koken voor haar om efficiëntie, voedingswaarde, gemak en snelheid.

Met haar voorliefde voor de smaken van Oost- en Zuidoost-Azië betekent dat: ingrediënten uit de vriezer halen, bakken met de airfryer, en zoveel mogelijk eenpansmaaltijden maken. Niks mis met wat instantnoedels of dumplings uit de vriezer, vindt Pippa. Haar nieuwste boek ‘Makkelijke noedels’ deelde ze op volgens de tijd die je nodig hebt voor een gerecht: 10, 20 of 30 minuten. Deze wonton-noedelsoep staat in 10 minuten op tafel.

Pippa vertelt in de inleiding bij het recept: “Behalve een vriezerlade vol dumplings die ik in ramen, bouillon of op zichzelf eet, heb ik ook veel dim sum in mijn vriezer – cheung fun, siu mai, har gau (gestoomde broodjes) – en wontons. die laatste zijn solo perfect, of ik maak er een supersnelle versie van Kantonese wonton-noedelsoep van. Je kunt ze direct uit de vriezer gebruiken en ze zijn net zo snel klaar als de noedels en bouillon, wat betekent dat je dit gerecht met wat planning in minder dan een kwartier op tafel kunt zetten.”

Makkelijke noedels, Pippa Middlehurst, uitgegeven bij uitgeverij Good Cook, 176 p. , 22,50 euro, februari 2024