Zweedse hotdogs – Korv med bröd
Door Ingrid Hofstra
-
-
Kooktijd45 minuten
Gravad lax en köttbullar kennen we allemaal, maar de Zweedse keuken kent natuurlijk veel meer gerechten. Zo vieren de Zweden Taco Fredag, ofwel Taco Vrijdag, bij het begin van het weekend. Dan eten ze met het bord op schoot voor tv, met de toppings op de salontafel.
Ingrid Hofstra verzamelde zestig Zweedse gerechten in haar nieuwe boek Het lekkerste uit Zweden. Je leert er over de basics, zoals de ingrediënten voor smörgåsbord en fika, en ontdekt ook hoe je zelf haring kan inleggen.
Ze vertelt dit over het recept voor hotdogs: “Dat de Zweden dol zijn op worst blijkt al uit de titel van dit gerecht, dat zo veel betekent als worst met brood – en niet andersom. Hotdogs worden hier het hele jaar door gegeten, want zelfs in de winter komen Zweden hun huis uit om buiten een worstje te grillen. En korv med bröd is niet af zonder de juiste toppings. Ketchup en mosterd natuurlijk, maar ook gebakken uitjes en een lepel bostongurka (ingelegde groenten) zijn onmisbaar.”
Uit: Het lekkerste uit Zweden, Ingrid Hofstra, uitgegeven bij Fontaine Uitgevers, 176 p., 29,99 euro, januari 2024