A Cevicheria
Lissabon-
-
Prijs
-
Categorie
-
Gepubliceerd07/07/2023
Als chef Seppe Nobels zelf niet achter het fornuis staat, schuift Seppe Nobels ook al eens aan bij een van de collega’s. A Cevicheria is een van de favorieten.
“Ik ben culinair adviseur voor hotel Santa Clara 1728 in Lissabon en ga daar regelmatig naartoe, dus ik heb de Portugese hoofdstad vrij goed leren kennen. Lissabon is mijn tweede thuis geworden, wat een heerlijke stad. De chef van A Cevicheria, Kiko, reken ik tot mijn vriendenkring. Hij is een echte ster ginder, met een eigen tv-programma en een stapel kookboeken. Voor zijn specialiteit – ceviche: de rauwe, gemarineerde vis – moet je soms lang aanschuiven, maar het loont de moeite. Hij herinterpreteert de bekende Peruaanse of Aziatische ceviches met Portugese ingrediënten, dat moet je durven. Ondanks de drukte is het een plek waar ik helemaal tot rust kom.”