Ga naar de inhoud
Bonk
rv

Bonk

Middelkerke

Als ik lees dat een horecazaak me richting Ibiza wil katapulteren, dan vrees ik behalve een bende luidruchtige gasten een dure keet zonder smaak. Je reinste vooringenomenheid, zo blijkt.

Bonk is een familiaal gerund hotel in een desolaat stukje duinen van Westende. Wanneer ik via het ingesloten terras de seafoodbar binnenwandel, valt meteen de openheid op. Zelfs in alle drukte en onder een stevige playlist krijgen we een gulle glimlach.

Vooral de huiscocktail (11 euro) – een mix van duindoornbeslikeur, pompelmoes, mescal – is hier even berucht als de peper die erin belandt. Met bieren als Jus de Mer uit Middelkerke (5) en Krevet uit Oostende (4,5) trekt Bonk de lokale kaart. De wijnkaart is minder omstandig uitgewerkt. In meerdere gevallen ontbreekt de vermelding van de jaargang of zelfs het wijnhuis. Hoe weet je dan eigenlijk waarvoor je betaalt?

Het kombuis serveert tot 20u doorlopend eten, waardoor je zonder haast iets kunt (bij)bestellen. Omdat fruits de mer hier een specialiteit zijn, bestellen we een kleine plateau (32) met ongepelde garnalen en Fine de Claires-oesters. Omdat de langoustines, krabbenpoten en wulken gekookt zijn in een kruidige bouillon barsten ze van de smaak.

Bij afgekoelde koornaar-visjes (12) met opgeklopte aioli en gefrituurde kabeljauwreepjes (17) – met een luchtig gepaneerde korst – bestellen we drie bijgerechten die de ervaring van de eigenaars verraadt. Tomaten (5) zijn geëmondeerd, de malse kropsalade (5) krijgt een klassieke vinaigrette en een kom patatas bravas (8) wordt afgewerkt met verkruimelde feta en ovengeroosterde kerstomaat.

Verliep deze namiddag alles perfect? Nee. Maar ik voelde me welkom, de kaart bundelt een ruime selectie aan vis en zeevruchten, en misschien wel het beste detail: je bent hier even weg van alles.

 

Info

Open van vrijdag tot maandag, telkens van 11u30 tot 20u.

 

De rekening

We betaalden 96,5 euro voor 3 sharinggerechten, 3 bijgerechten, water, ice tea en koffie.

 

Onze score

Prijs/kwaliteit ***

Eten ***

Bediening ****

Atmosfeer ****

 

Door Femke Vandevelde