Ga naar de inhoud
chubby cheeks

Chubby Cheeks

Gent

Een nieuwe plek met een fikse voorraad natuurwijn moet doorgaans weinig moeite doen om Gentenaars te betoveren. Een terras, lage tafels en een hippe eettoog zorgen er bovendien voor dat iedereen hier een plekje naar eigen goesting kan opzoeken.

In de keuken valt op hoe comfortabel Younes Hammouche zich in zijn Chubby Cheeks voelt. Hoewel hij er alleen voor staat vindt hij de tijd om tijdens het koken de vaatwas te bedienen of een praatje te maken met zijn gasten.

De tijgermelk waarmee hij onze verse oester (4,5 euro per stuk) afwerkt doet deze licht gegaard binnenglijden. Het bittere mondgevoel bij onze eerste slok cider (7,5) zorgt zelfs voor zalige verlenging van de zilte toetsen.

Ook het gerecht rond kalfstartaar (18) is goed bedacht. Samen met dotjes mayonaise van gerookte makreel scheppen we de tartaar op met aardappelcrackers, die op hun beurt voor structuur zorgen. Younes’ partner Kim Vanseveren zorgt er intussen met referenties uit Frankrijk, Tsjechië, Georgië, Oostenrijk, Duitsland, Italië, Spanje en Portugal (tot 11 euro per glas) voor dat onze glazen nooit leeg blijven.

Toch gaat mijn aandacht vooral naar de oven, waaruit een plateau tomaten tevoorschijn komt. Nadat Younes ze versnijdt en afwerkt met een zoetzure vinaigrette trekt hij de tomaten een ragfijne jas van lardo (15) aan. Ingenieus in zijn eenvoud, al is het seizoen er compleet naast. Kim schenkt mijn gezelschap een ongefilterde witte wijn (9) uit waarbij groene appel voor fraîcheur zorgt. De Rufia (8) in mijn glas is een kruidige rosé met een mooi gedoseerde aciditeit die met de hartigheid van de tomaten blendt.

Het vegetarische gerecht met biet, tahini en pistache (14) mist die balans totaal. De smaken zijn scherp tot onaangenaam bitter. Gelukkig komt er nog een bord dampende gnocchi met champignons, parmezaan en een gulzige hoeveelheid citroenzeste (19) aan waarmee we onze herfstavond afsluiten.

Hoe sappig het logo er ook uitziet, verwacht je niet aan een typische wijnbar, met sommeliers die alle tijd van de wereld voor jou kunnen uittrekken. Chubby Cheeks heeft de wangen vol met een populair restaurant te zijn.

Door Femke Vandevelde