Ga naar de inhoud
Eat This
rv

Eat This

Gent

Informatie

Dok-Noord 5 L,
Gent
Routebeschrijving Bezoek website

Het compacte pizzarestaurant van beeldend kunstenares Stephanie Van de Velde, aan de Gentse dokken, ademt Berlijnse streetstyle uit. Vanavond is het alle hens aan dek, en switcht chef Stephanie tussen het beleggen en bakken van zuurdesempizza’s en de opgestapelde afwas.

Het ritmische gekletter drukt onze pret alvast niet, zelfs zonder glas natuurwijn (vanaf 8 euro) in de hand. Als alcoholvrije craftbieren kiezen we een hoppige Dokkie (6,5) en een sappige Fony’s (3,5) uit.

Van de hapjeskaart met arancini, oesters en kaas zwichten we voor zuurdesemdumplings. In plaats van heet en dichtgevouwen arriveren ze open en lauw, waardoor het deeg taai uitvalt. Ook de beloofde shiitake zet zich niet door in een rijke umami-smaak. Het is vooral de afwerking met pijpajuin en soja-misosaus die overheerst.

Over naar de pizza’s. Die komen op het ritme van de oven op houtvuur, die drie exemplaren tegelijk de baas kan. Behalve het klassieke werk kun je hier volop voor het experiment gaan. Vandaag lijken de pizza steak tartaar (23) en de vegan pizza (17) ons het spannendst.

Omdat de korst opgebold is wordt enkel het centrum van de pizza na het bakken belegd. Bij mijn vriend gebeurt dat met grof versneden rauw rundsvlees, opgepept met o.m. kappertjes en sjalot, eigeel in een halve schaal en een tartaarmayonaise die dankzij de dragon veel wegheeft van een koude bearnaise. De salie waarmee zijn pizza bianco wordt afgewerkt, wordt geplukt van een plantje waar het plastic nog rond zit. Zoiets heeft geen invloed op de kwaliteit, maar het is een veelzeggend detail.

Op mijn pizza prijkt een geroosterde aubergine, een tricolore paprika en enoki. De hoeveelheid pijnboompitten zorgt echter voor een droge bite bovenop de nootachtige edelgist in het deeg, terwijl wat sappigheid hier niet had misstaan.

De tientallen posters over de foodevents van Eat This mogen dan wel mijn verbeelding kruiden, maar wat er nu op het bord ligt is alvast niet uit de kunst.

 

Info

Open van donderdag tot zaterdag.

 

De rekening

Ik betaal 64,5 euro voor 4 dumplings, 4 alcoholvrije dranken en 2 pizza’s.

 

Onze score

Prijs-kwaliteit ***

Eten **

Bediening ***

Atmosfeer ***

 

Door Femke Vandevelde