Ga naar de inhoud
Eppo - Yust hotel Antwerpen
niccola.be

eppo

Berchem

Een keer met je ogen knipperen, en Antwerpen is bij wijze van spreken weer een restaurant rijker. Zopas viel Oud-Berchem in de prijzen, waar eppo het levenslicht zag in de gebouwen van het Yust hotel, aan de rand van het stadscentrum.

Toch voelt het hier alsof je midden in een of andere wereldstad zit. Het interieur van het hotelrestaurant kreeg een volledige make-over en die is meer dan geslaagd. Hoewel het een groot restaurant is, met plaats voor 60 personen, oogt eppo supergezellig. Kaarsen op tafel, vintage houten stoelen, de juiste accentverlichting, een lange toog in ruwe baksteen en zicht op de open keuken: dit is niet snel-snel in mekaar gebokst. Attent personeel, een goeie playlist, enfin, de juiste vibe. En hypegevoelig Antwerpen maakt zijn naam weer helemaal waar, want minder dan één week na de opening zit het ongeveer vol.

Je komt hier voor bistro dining, wat heet: kwalitatief eten in een informele setting. Ons valt vooral op dat zowat iedereen hier zijn gading vindt. Liefhebbers van à la carte kunnen zelf kiezen, maar er zijn ook twee menuformules (59/56 euro). Flexitariërs betalen een tikje meer voor vier gangen dan veganisten. Er zijn evenveel aperitiefkeuzes mét als zonder alcohol. Idem voor de pairing bij het menu: de NA-pairing (29) maakt ons helemaal blij. Maar ook wijnliefhebbers kunnen zich uitleven met schatten uit de kelder per glas, of een budgetvriendelijke selectie. Bordjes delen mag, maar het is niet het concept. Vrijheid blijheid dus: we like!

Uit de vier snacks kiezen we er twee: oeuf choron met ansjovis (5), en brioche met tartaar van Simmenthal (6). Heerlijk, maar achteraf blijkt het viergangenmenu ruim bemeten, omdat onze ogen weer eens groter waren dan onze maag.

Chef Jasperse toont zich in het menu van zijn creatieve kant, met een mooi product op bordjes die niet te ingewikkeld zijn. De rauwe hamachi met tomatenwater wordt gecombineerd met kumquat. Een eitje op 65 graden krijgt het gezelschap van boerenkool en consommé van kip. En het Duroc d’olives varkensvlees gaat vergezeld van ansjovis uit Calabrië en rauwe daslookblaadjes. Bij het dessert zijn het dan weer de olijfolie en het piment, die de espuma van citroen met meringue naar een hoger niveau tillen. Telkens wordt ons smaakpalet verrast, en de uitgekiende pairing doet meer dan recht aan dit menu. Eppo is alweer een fijne aanwinst. Waar blijven de Antwerpenaars het toch steken?

 

Info

Lunch van dinsdag t.e.m. vrijdag (12u – 14u), diner van dinsdag t.e.m. zaterdag (18u – 21u30)

 

De rekening

We betaalden 215 euro voor 2 NA-aperitieven, 2 snacks, 2 menu’s met non-alcoholic pairing en water.

 

Onze score

Prijs/kwaliteit ****

Eten ****

Bediening ****

Atmosfeer *****

 

Door Marian Kin