Ga naar de inhoud
rv
rv

FAUVETTE

Ukkel

Informatie

Grasmusstraat 17,
Ukkel
Routebeschrijving Bezoek website

Zalig tafelen anno 2021? Dat kan net zo goed met liefde voor de planeet, want meer en meer chefs in Vlaanderen en Brussel zetten mee hun schouders onder een nieuwe culinaire traditie: duurzame gastronomie.

Koperen potten aan de muur, witte wanden en houten meubels. De esthetiek van dit buurtrestaurantje is verleidelijk: Franse plattelandscharme ontmoet Scandinavische eenvoud. Fauvette, Frans voor grasmus, staat voor een keuken die even ongecompliceerd en natuurlijk is als het vogeltje. De bistro is het tweede project van de Parijse chef Damien Bouchery (zijn gelijknamige restaurant is om de hoek), ontwikkeld samen met zijn partner Romina Büx, die heerlijk zuurdesembrood maakt, en horeca-duizendpoot Joël Geismar (El Camion, ex-Garage-à-Manger, Fripon…). Bij Fauvette ga je voor een vast driegangenmenu (38 euro) of hapjes van de tapaskaart. Bij een negroni gerijpt in houten vaten (15) en een huisgemaakt anijsdrankje (5) bestellen we wat kaassoesjes van twee jaar en oude Reypenaer-kaas (7). Nadien kiezen we wat hapjes van de tapaskaart: een gepocheerd ei met groenten (10), makreel met witte wijn (18), konijnkroketjes met cider (9), kalfsragout (19) en een mix van groene boontjes (11). Alles kraakvers, met liefde bereid, begeleid door rode natuurwijn uit de Loirevallei, La Pépie (28). (LK)

Prijs: €€ / Concept: Terroirkeuken met seizoenproducten. / Op je bord: Lokale leveranciers. / In je glas: Lokale bieren, natuurlijke en biowijnen en eigengemaakte dranken. / Wat met afval: Gebruikt het volledige product (van wortel tot blad) / Troef: Voor haar zuurdesembrood gebruikt Romina granen van Graines de Curieux, het Waalse fairtradelabel. / Kan beter: De klassieke digestieven komen meestal uit Europa, maar de rum komt uit Jamaica (Rhum Hampden), en het is niet altijd duidelijk of ze biologisch geproduceerd zijn