Ga naar de inhoud
rv
rv

Onslow

Brugge

Informatie

Jeruzalemstraat 53,
Brugge
Routebeschrijving Bezoek website

Ik heb altijd al een boon gehad voor chefs die hun borden laten spreken. Lieven Vynck is geen man van de grote performances; veel liever investeert hij zijn energie in verrassende combinaties. Na twaalf jaar een eigen gastronomisch restaurant gerund te hebben opende hij vrijwel geruisloos een laagdrempelige plek in de Brugse Sint-Annawijk.

Ook de naam Onslow laat er geen misverstand over bestaan. Het hoeft niet allemaal zo serieus of uitgesponnen culinair te zijn. Maar de volkstoestroom op vrijdagavond dwingt Lieven en zijn team om hun marcellekes, onderbroeken en levenswijsheden nog even in de kast te laten hangen.

De menukaart oogt nochtans doodgewoon met o.a. olijfjes (5 euro), mignon salami (5), gegrilde mais (6), een salade van aubergine, feta, granaat en koriander (14), rundstartaar (18) en thai beef salad (24). Maar die herkenbaarheid maakt deel uit van het succes. Dat Onslow ook mikt op aperitievers mag blijken uit de drankenopties met een afzonderlijke rubriek voor natuurwijn (naast conventionele wijn), saisonbier en cider.

Terwijl wij elleboog aan elleboog onze plek aan de toog bewaken, kiezen we vlot een eerste lading producten en bereidingen uit. Met de naan scheppen we behalve een kleurrijke yoghurtdip met chili (12) ook onze zorgen van de week weg. Het tweede bord waarop sardines afgewerkt worden met verse tomaat (16) is van een onberispelijke kwaliteit. Fried chicken (15) verschijnt vervolgens mooi bros en met een partje limoen erbij, al had een frissere dip de intensiteit van de zoute korst kunnen temperen.

Terwijl nieuwe gasten rond ons binnenstromen, zet Lieven een pizza (14) voor die hij belegt met ui, piquillo, olijf en parmezaan. Omdat ik vanavond niet enkel hapjes verorberd wil hebben, lonkt het enige echte ‘bord’. De vis van de dag blijkt een scherp geprijsde turbotin van 500 gram (32) te zijn. Rechtstreeks uit de pan duikt hij in zijn geheel voor ons op, met het veelzeggende detail van gefruite kappertjes. We plukken de wang en ons gesprek valt stil. Zó smaakt het.

Dankzij bruisende plekken als Onslow krijgt het klassieke Brugge weer lucht, adem en energie.

Femke Vandevelde

Onze score

Prijs-kwaliteit 3,5 – Eten 3 – Bediening 3,5 – Atmosfeer 3

Info

Open van maandag tot vrijdag

Rekening

We betaalden 199 euro voor 8 gerechten, 2 flessen water, 2 aperitieven en wijn.

Buurt

Sint-Annakwartier is een plek waar je heerlijk rondslentert en verbroedert met de locals, weg van de drukte van de stad.

Interieur

Lievens partner Rebecca Vandekerckhove toverde een voormalige bruine kroeg om tot een hedendaagse plek met terras waar laagdrempeligheid het codewoord is.