Ga naar de inhoud
Wally
rv

Wally

Aalst

Informatie

Peperstraat 32,
Aalst
Routebeschrijving Bezoek website

Waar is Wally? In Aalst. In een modernistisch bakstenen gebouw tegenover bibliotheek Utopia. En overal. Want Wally is blijkbaar de zuurdesemstarter van deze fijne foodbar. De basis voor alle broden en pizza’s. De big bang zeg maar.

Luca Fabozzi, begiftigd pizzabakker en zuurdesemexpert (als dat geen woord voor de scrabble is) raadde me aan om Wally te bezoeken. “Pizza met een creatieve Belgische twist”, zei hij. Eigenaar Kristof Cannoot is zichtbaar opgetogen als ik dat vertel. “Luca staat op eenzame hoogte”, vindt hij. Hij keerde met zijn vrouw Stephanie terug naar de plaats waar hij opgroeide om Wally te openen, en daar zat Aalst duidelijk op te wachten. De zaak loopt vol met een erg divers publiek. Grote vriendinnengroepen, gepensioneerden, families met kinderen, koppeltjes. In deze industriële no-nonsense omgeving van bakstenen muren en schooltafels voelt iedereen zich thuis.

Achter de toog staat de grote pizza-oven centraal. Hoewel er maar vier pizza’s op de kaart staan, zijn ze de sterren van de zaak. Italiaans zou ik Wally niet noemen. Het is een originele wereldkeuken, met zuiderse accenten. Er zijn flink wat appetizers, zoals zuurdesemtoast met ’nduja boter en sardines (9 euro). Gevolgd door een reeks deelgerechten en salades. Wij beginnen met de gebrande makreel in groene gazpacho (17 euro) waar ik eerlijk gezegd niet dol op ben. De structuren kloppen niet voor mij. De groene soep is te dun. De makreel te fijn. Tafelgenoot vindt dat ik zeur en slurpt het hele bord leeg. Hij gaat voor de ’nduja pizza met venkel (22 euro). Ik kies de klassieke marinara met ansjovis, kappers en olijven (17 euro). De pizza’s zijn geen wagenwiel groot, en houden het midden tussen de Romein en de Napolitaan, met een dunne crunchy bodem. Ze zijn heerlijk. We sluiten af met een erg Italiaans ijsje met olijfolie en zeezout (8 euro). Waar is Wally? Waar hij ook is, ik maak een ommetje om hem te bezoeken.

 

Info

Open van donderdag tot zaterdag, van 12 tot 14u30 en 18 tot 22u.

 

De rekening

Wij betaalden 98 euro voor twee negroni’s (11 euro), een gerechtje vooraf, twee pizza’s en een dessert om te delen. We dronken een glas rode natuurwijn (Ploutelou, 7,5 euro) en een Pico Bello alchoholvrij bier (4,5 euro).

 

Onze score

Prijs/kwaliteit ****

Eten ****

Bediening ****

Atmosfeer ****

 

Door Lene Kemps