Ga naar de inhoud
Restaurant Camino Antwerpen
Janne Gooiker

Camino

Antwerpen

Informatie

Muntstraat 4,
Antwerpen
Routebeschrijving Bezoek website

Camino is geen nieuwkomer, integendeel. Al twaalf jaar is dit Aziatisch geïnspireerde restaurant een vaste waarde in Antwerpen.

Geen evidentie in een stad waar de nieuwe concepten mekaar in sneltempo opvolgen. Tip: boek vooraf een tafeltje, want Camino heeft een vaste fanbase. En ja, het zit er stampvol op de avond van ons bezoek. Veel jong volk. Ik wurm me voorzichtig tussen de tafeltjes door, en probeer om daarbij de bordjes van het naburige tafeltje niet mee te nemen. Een grote lichtbak met een nightview op L.A. geeft het sobere interieur extra cachet. De bordjes staan al klaar op tafel, net als een beker met bestek. Je geeft je bestelling door via de app. Efficiëntie regeert hier, maar dat maakt het niet minder gezellig. Die gezelligheid impliceert ook dat ik het luidruchtige meisje vlak naast ons beter kan horen dan mijn eigen disgenoot. Geen ideale plek voor een date dus.

Maar daar staat iets tegenover. En dat komt op de bordjes die we delen, en die in sneltempo vanuit het open keukentje op tafel belanden. De sashimi van zeebaars (13,8 euro) met een marinade van nuoc mam en chili is een fantastische opener. Perfect op smaak, fris en niet te zuur. De kokkels met leche de tigre (13,8) hebben een lichte toets van kokosmelk, en zijn ondanks de jalapeños delicaat van smaak. De kool op de BBQ (11,8) moét u proeven. Gewoon een snoepje, en dat verwondert niet als u weet wat erbij komt: miso karamel, crispy chiliboter en opgeklopte tahin. Zacht gegaard, een beetje zoet, maar zo zalig. Een pittig gekruide kom dandan noedels (14,6) bespeelt een ander register van onze smaakpapillen. En hoewel ons werd aangeraden om drie gerechtjes per persoon te nemen, zijn we al voldaan. Met een uur is onze honger al gestild. Praten doen we thuis wel.

Camino is misschien een no-nonsense plek, maar de smaken zijn echt top. Voor een zacht prijsje eet je hier bijzonder lekker.

 

Info

Open van dinsdag t.e.m. zaterdag voor lunch en diner

 

De rekening

We betaalden 75,50 euro voor 4 gerechtjes om te delen, een homemade ice tea, een cocktail en twee glazen water.

 

Onze score

Prijs/kwaliteit *****

Eten ****

Bediening ***

Atmosfeer ***

 

Door marian Kin