Schelpen à la Taiwan
Door
Eric Ivanidis
& Marcelo Ballardin
Het Gentse restaurant DOOR73 staat garant voor een kosmopolitische keuken. Chef Eric Ivanidis combineert er zijn Griekse roots met invloeden uit de Aziatische en Zuid-Amerikaanse keuken. DOOR73 is het tweede restaurant van Marcelo Ballardin, die in dezelfde buurt in Gent zijn sterrenrestaurant OAK heeft. Het duo publiceerde zopas een boek over de keuken van DOOR73, onder dezelfde naam.
Dit recept voor schelpen à la Taiwan is een van de mooie onderdelen uit het boek. In het boek lezen we hierover: “Toen Marcelo samen met zijn souschef Nick en zijn sommelier Valerie naar Taiwan afreisde, at hij er geweldige clams. Dat moest ook in DOOR73 op de kaart, vond hij. Vooral het fijngehakte Thaise basilicum maakt het verschil. Dit recept is heerlijk eenvoudig, maar tegelijk ontzettend krachtig qua smaak. ”
Uit: DOOR73, Eric Ivanidis & Marcelo Ballardin, Lannoo, december 2023