Tofuomelet
Door Pieter-Jan Lint
Begin deze eeuw verscheen een klein kookboekje in zwart linnen met goud op snee: De Basis. Met foto’s van de bekende foodfotograaf Tony Le Duc werd het snel een klassieker. Nu is er met De Basis Plantaardig een opvolger.
Het formaat is hetzelfde, het goud op snee zorgt nog altijd voor die luxueuze feeling, alleen is er nu groen linnen. Maar vooral: het nieuwe boekje zoomt in op de plantaardige keuken. Je ontdekt welke smaakmakers, bindmiddelen en eiwitbronnen je kan gebruiken als je vegan kookt. Je leert snij- en kooktechnieken voor groenten, fruit, zaden, granen en peulvruchten. En je krijgt een hele reeks plantaardige recepten, zoals voor roomijs, moeulleux, tofuomelet, pulled mushrooms maar ook bearnaise, champignonroomsaus en mousseline. Een pareltje is dit, ideaal voor wie de basics van de veganistische keuken wil leren.
Uit: De Basis Plantaardig, Pieter-Jan Lint en Tony Le Duc, uitgegeven bij Minestrone Cookbooks, 352 p., 34,95 euro