Salade marocaine
Door Hakim Chatar
Vorig jaar greep Hakim Chatar net naast de titel van Celebrity MasterChef. Hakim kan niet enkel lekker koken, hij is van vele markten thuis. Zo is hij dj en televisiemaker en runt hij een boekingskantoor voor jonge muzikanten. Zijn gloednieuwe kookboek ‘Ras el Hakim’ (vrij vertaald: het hoofd van Hakim) gunt je een blik in zijn favoriete keuken: de Marokkaanse. Hij vermengt die met een vleugje Belgische flair.
Naast véél kruiden (ras el hanout, komijn, gember, kaneel, …) heb je voor deze gerechten ook passie en flair nodig, veel brood én geduld. Je zal beloond worden met perfect versmolten smaken in een perfecte tajine.
Over deze salade marocaine vertelt Hakim Chatar in zijn boek: “Ook dit is een topper bij de barbecue. Een verfrissende en smaakvolle salade, gemaakt van een klassieke combinatie van tomaten, komkommer en ui. Werkelijk een onmisbaar bijgerecht in de Marokkaanse keuken. Zo vaak geserveerd bij maaltijden dat het haast een vanzelfsprekendheid is geworden. Als ik op vakantie ben in Marokko, eet ik dit elke middag als lunch. Het smaakt ook gewoon naar… vakantie.”
Uit: Ras el Hakim, familierecepten en snacks uit mijn Marokkaanse keuken, Hakim Chatar, uitgegeven bij Lannoo, 160 p, 27,99 euro, augustus 2024