Helens bolognese
Door
Yotam Ottolenghi
& Helen Goh
Naar Comfort, de nieuwste worp van de populaire Israëlisch-Britse kok Yotam Ottolenghi, werd wereldwijd uitgekeken. Wie zich op een mac ‘n cheese verlekkert, is eraan voor de moeite, maar verder barst het boek van vertrouwde gerechten die troosten en verwarmen, niet in het minst door die magische Ottolenghi-toets.
Dit recept voor bolognese is er eentje van co-auteur Helen Goh. In de inleiding van het recept lees je: “Pasta bolognese: velen van ons zijn opgegroeid met een bepaalde versie hiervan die dan de ‘norm’ wordt waarmee je alle andere versies vergelijkt. Iedereen die een Italiaanse of Angelsaksische standaardversie kent zal ‘Helens bolognese’ verrukkelijk vinden. Haar saus is een twist op de noedelsaus uit het kookboek All Under Heaven van Carolyn Phillips. De saus krijgt een diepe en verrukkelijke smaak door de doubanjiang – een spicy bonenpasta die is gemaakt van gefermenteerde sojabonen, tuinbonen en chilipeper. Het is een belangrijk ingrediënt in veel eten uit Sichuan en het is verkrijgbaar bij Aziatische winkels en online.”
Uit: Comfort, Yotam Ottolenghi en Helen Goh, uitgegeven bij Fontaine, €33,99, september 2024